Tyska Viewlicity har tagit fram ett system för puttningsträning där du innan putten slås kan se linjen och hur hårt du ska slå till bollen. Deras inomhussystem är imponerande nog, men det är ju 2017 och därför har de tagit nästa steg och lagt till AR-glasögon (Augmented Reality).

Systemet lägger ut puttens linje och fart i en datorgenererad och semi-transparent vy i AR-glasögonen, och när några Europatourspelare fick testa så var omdömena översvallande.

Johan Edfors sade, "PuttView gav mig en helt ny puttningsupplevelse när jag testade systemet inför Porsche European Open. Det är otroligt att kunna se hur putten ska slås innan man rullar iväg bollen. Det är verkligen en cool produkt!"

Genom att PuttView hjälper dig att visualisera linjen och ditt tempo i rörelsen kan du automatiskt anpassa din puttrörelse och hitta rätt känsla. Det här måste vara det bästa sättet att träna puttning och få bättre känsla för greenläsning.

Ingen information har meddelats om priset, men sannolikt är det ganska dyrt idag. Med den tekniska utveckling som pågår är det dock inte omöjligt att det om några år finns i din mobil och projiceras direkt på näthinnan av ett par solglasögon.

I dagsläget är bara inomhusversionen "skarp" och kan köpas av golfinstruktörer – priset har inte heller här meddelats, men det lär inte vara något för vanliga hemmapulare.

Länkar