Under senhösten gick Svenska dagbladets bragdguld gick till skidåkaren Johan Olsson. Kanske var det det som fick golfsverige att surna och se till att samma sak inte hände igen det var dags för folkets pris - Jerringpriset. Med 253 188 mot Johan Olssons 234 496 röster vann Henrik Stenson. Zlatan Ibrahimovic fick tredje flest röster, men var långt efter med sina 44 270. Henrik Stenson är den första manliga golfaren att få Jerringpriset. Annika Sörenstam röstades fram som vinnare både 1995 och 2003.

Reaktionerna i sociala medier från golfkollegor, sportjournalister och andra idrottare har inte låtit vänta på sig. Göran Zachrisson var på galan själv:
– Det största som hänt svensk herrgolf, sa han direkt efteråt till Radiosporten.

Men alla håller så klart inte med. Föga förvånande anser Aftonbladet Robert Laul att Zlatan förtjänade priset (och alla andra också om vi förstår det rätt) mer:
I min bok är det enkel matematik: Om Sverige har en fotbollsspelare som tillhör de tio bästa i världen bör den spelaren sopa hem den här typen av priser utan större diskussion. Så stor är fotbollen, så viktig blir aldrig golfen.
Läs hela krönikan

Till radiosporten säger sig Henrik själv att han verkligen känner att han har skrivit historia med sitt fantastiska 2013.
Lyssa på hela intervjun

Fler reaktioner på social medier hittar ni i bildspelet ovan.

Vill du läsa mer om Henrik och hans utrustning så rekommenderar vi vår intervju med honom inför avslutningen i Race of Dubai.

Länkar