Det är många som blivit snuvade på sin resa det här året – och när det började ljusna igen kom uppgången i antal covid-fall och lade sordin på stämningen.

Balearerna, där Mallorca är huvudön, har dock väldigt få fall och är ett resmål som kanske ändå är värt att fundera på för den som verkligen vill ge sig ut. 

Själva resandet är lite märkligt, med nästan helt tomma terminaler. På flygen är det dock inte sällan en hel del resenärer, vilket visar att det faktiskt går att flyga – bara man har på sig sin mask och följer vanliga grundregler för att hålla sig själv och andra säker. 

Om du blir sugen på en sväng har fina Lindner Hotel i Portals Nous öppet över jul och nyår (artonde december till sjätte januari) och det är en utmärkt utgångspunkt för att njuta av såväl Mallorcas fina natur som den vackra staden Palma. 

Läs mer om Lindner, Mallorca och några av öns fina golfbanor i de här två artiklarna: 

10-årsjubileum för Son Gual, Mallorcas bästa golfbana 

Lindner Golf Resort ger safarikänsla på Mallorca

Om du har hyrbil är det smidigt att köra motorvägen nordöst och spela på Alcanada, där de nyligen omlagda greenerna är jämna och snabba som på en tourtävling och den makalösa utsikten över fyren och havet alltid gör golfrundan extra njutbar. I december/januari får du en runda för två inklusive golfbil för bara 169 euro (199 euro om du också bokar mat). Läs mer på Alcanadas hemsida här

Länkar