Rickie Fowler är så nära förknippad med Cobra att man nästan satte kaffet i vrångstrupen när meddelandet kom att han bytt till TaylorMade. Risken är dock liten att han släpper sin orange Puma-outfit och sina Cobra-klubbor även ett tag framöver, men kassakistan fylls på med nya härliga dollars via ett nytt sponsorkontrakt.

TaylorMade ger honom en okänd summa för att byta sin ProV1 mot nya TP5x 2019. Enligt ryktet är det Dustin Johnson som fått honom intresserad av den nya bollen - och då för dess prestanda och inte bara för pengarna.

Rickie säger själv att, "Många av världens bästa spelare gör bra ifrån sig med dem. Det är ingen gimmick".

Efter omfattande tester när han varit ledig från touren valde han TP5x före TP5. Utöver bollen kommer Fowler också att använda en TaylorMade-handske, Tour Preferred.

TaylorMade lanserade nya TP5 och TP5x nyligen och om de är lika bra som föregående version är det ingen tvekan om att både vi vanliga dödliga och tourspelarna kommer att fortsätta prestera bra med dem.

För Rickies del kommer han att göra premiär med nya TP5x i sin säsongsstart på Torrey Pines nu på torsdag. Vi vanliga dödliga kan börja köpa de nya TaylorMade-bollarna från och med 15 februari.

Länkar