Vi har väl alla gått där i regnet och snålblåsten och förbannat våra bylsiga regnjackor för att de dels är knöliga och obekväma och dels inte håller tätt när det blir för blött. En som inte gnäller utan gör något åt det är Robert Karlsson, med elva titlar på Europatouren och numera kontrakterad Abacus-spelare.

Robban har testat nya Pitch Extreme StretchLite-jackan i år och menar att den hjälper honom i spelet. "Förr brukade jag inte använda regnjacka eftersom de var för besvärliga på banan, men nuförtiden hoppas jag nästan på regn eftersom jag känner att Abacus-kläderna ger mig en fördel över de andra spelarna", säger Robert.

Pitch Extreme StretchLite60KTM är en regnjacka och ett par regnbyxor som ingr i Abacus vår- och sommarkollektion för 2016. De är de lättaste och mest fukttransporterande vattentäta plagg som företaget någonsin tagit fram – och ingick i det europiska Solheim Cup-lagets garderob nyligen.

Jackan har ett MVP-värde (Moisture Vapour Pillar) på 60000 och membrantekniken med två skikt gör att den kan bäras nära huden utan separat foder. Funktionsmaterialet i jackan kan också sträckas ut till dubbla storleken. "Jackan är så tunn, lätt och har så mycket stretch att den inte begränsar min sving. Faktum är att under Nordea Masters i början på juni så tog jag inte av den någon gång under veckan.

Det låter fantastiskt bra och jag har själv använt Abacus en del tidigare, dock en jacka med foder som just var lite knölig och begränsande så jag ska se om jag kan testa nya Pitch Extreme och återkomma med en bedömning av om Robban bara gör reklam eller om den är så fantastisk som den låter.

Länkar