Nya BMS1000 från ROB-OT är en uppgraderad version av den talföra roboten som käftade med McIlroy i en reklamspot sponsrad av Europatouren för några år sedan. En senare version har också gjort hole in one på TPC Scottsdales världsberömda 16:e hål inför Waste Management Phoenix Open 2016.

ROB-OT BMS1000 är den senaste generationen och nu försedd med AI (hallå Skynet?) samt har avancerade databas- och programvaruegenskaper som kan hjälpa golfspelare att bli bättre.

Den intuitiva tekniken har ett digitalt nervsystem som ger feedback om sina omgivningar och kombinerar golfroboten med flera launch monitorer, accelerometrar och gyroskop för att registrera spelarens Swing Fingerprint.

Med Swing Fingerprint kan ROB-OT sedan slå slag med spelarens sving och optimera den för att visa den maximala potentialen för deras befintliga sving. Med den här optimeringen kan spelaren få specialutprovade klubbor och skaft på ett helt nytt sätt.

ROB-OT är också en populär gäst på företagsevent, där roboten kan härma slag från alla nu levande eller döda golfspelare, visa skillnaden mellan modern teknik och gamla grejer samt tävla i long driving-tävlingar eller slå utslag åt deltagarna på ett visst hål.

Den som är intresserad av att hyra ROB-OT till ett event får kanske vänta ett tag. I dagsläget är den endast tillgänglig i USA, men det är fullt möjligt för både företag och (rika) privatpersoner att köpa en egen ROB-OT. Något pris har inte nämts, men var säker på att där är en hel del nollor på slutet.

Länkar