Rory har använt Acushnets produkter (Titleist och Footjoy) under de fem år han har varit proffs. De skiljs åt i vänskap och i pressmeddelandet som gick ut love bombar de så klart varandra mycket. Man får väl helt enkelt anta att Rory har fått ett erbjudande från annat håll som Acushnet har kunnat matcha. Om det skulle vara Niké skulle nog få bli förvånade. Nike har länge haft som uttalad strategi att ha världsettan i sitt stall i alla sporter där de är aktiva. Nu när de inte längre kan lita på att Tiger levererar måste de väl se om sitt hus, tänka framåt och skapa nästa stjärna. Och det är svårt att se någon bättre kandidat än Rory. 

Tiger och Rory verkar dessutom ha funnit varandra rent personligen. De spelade fem rundor ihop under Fedex Cup-slutspelet och de har både sagt att de trivs i varandras sällskap. 

Vid ett tillfälle under uppvisningsmatchen i Kina nyligen tog Rory en av Tigers Niké-klubbor och provsvingade några gånger. Det var då ryktena om sponsorbytet tog fart på allvar. 

Nike vägrar dock att uttala sig i frågan. "We don't comments on romors" är allt de har att säga. Jaja, den som lever får se helt enkelt. Vi lär återkomma i ämnet.

 

Länkar