C More
För dig som vill streama sport är C More ett av de absolut bästa alternativen. C More ingår i TV4-gruppen och har under de senaste åren storsatsat på såväl golf som fotboll och ishockey. År 2015 köpte C More rättigheterna till PGA-touren, som tidigare visades på Viasat. Kontraktet sträcker sig till 2021, därefter tar Eurosport över. Touren sänds i golfkanalen C More Golf. Här visas även slutspelet Fedex Cup.

Utöver PGA-touren så har C More även rättigheterna till The Masters Tournament i april och The Players Championship i mitten av maj.

Under de första åren kostade C More Golf bara 99 kr i månaden, vilket enligt kanalen själva var en typ av öppningserbjudande för att locka många kunder att abonnera på tjänsten. I maj 2017 höjdes priset till 149 kr per månad.

  • Nu har vi lyckats med det och tiden är kommen att ta ut ett riktigare pris. Med det sagt är det i slutändan våra kunder som avgör vad tjänsten är värd. Signalerna vi fått hittills, en dryg vecka efter prisändringen, är att 149 kronor är ett rimligt pris, sade Johan Gustafsson, nordisk kommunnikationschef på C More till Svenskgolf.se i samband med prishöjningen.

Du kan även köpa C Mores streamingtjänst ”Mycket Sport”, där hela PGA-touren ingår. Priset för tjänsten är 199 kr i månaden.

Viasat Golf och Viaplay
Trots att Viasat Golf inte längre har rättigheterna till PGA-touren så visar kanalen fortfarande massvis av spännande tävlingar. I dagsläget sänder man såväl Europa- som LPGA-touren. Dessutom sänder man World Golf Championships i mars. Man har även rättigheterna till åtta av nio majors, samt Ryder Cup i slutet av september.

Priset för Viasat Golf är 129 kr i månaden, men för att köpa kanalen krävs det att du har tv-paket Bas.

För dig som inte kan få Viasat via din TV-leverantör finns möjligheten att streama via Viaplay Sport. Priset ligger på 399 kr per månad och då ingår all sport och samtliga serier.

SVT
Sveriges Television visar från och till olika golfturneringar. Exempelvis har man de senaste åren samarbetat med C More och sänt The Masters. Man har dessutom rättigheter att sända Nordea Masters 2018 och 2019, samt Riksidrottsförbundets SM-veckan 2017 – 2019.