Många som tränar vill gärna ha lite musik i öronen. Själv gillar jag att ha en ljudbok rullande när jag står på rangen eller vid en övningsgreen. Det stillar den delen av min hjärna som vill fundera och spekulera så att jag får lugn nog att mata ut boll efter boll.

Ett par nya sporthörlurar som jag testat har den stora fördelen att de inte sitter varken i öronen eller på dem. I stället sitter AfterShokz Trekz Titanium precis framför öronen och levererar ljud via så kallad bone conduction. Det gör att jag kan njuta av både Michael Connellys senaste Bosch-bok och det köttiga ljudet av mina träffar (oh, well ...)

Även i gymmet eller på en powerwalk eller löptur är Trekz Titanium en bra träningskompis eftersom de också är svett- och regntåliga, mycket lätta och sitter ganska skönt utan att skava i hörselgången som vanliga in-ear gör. Om man drar på volymen lite för mycket så känns det dock som ett lite obehagligt pirrande – dock betydligt bättre än när man sånär spränger trumhinnorna med vanliga lurar.

En annan sak som kanske kan nämnas är att de ju släpper in ljud - vilket är meningen, men också är en nackdel om man vill stänga ute annat ljud. Hustrun klagar också på att de inte är det snyggaste som finns, men det får man ta när övriga funktioner är så här bra.

AfterShokz Trekz Titanium har dessutom riktigt bra ljud. Talet hörs klart och tydligt när jag lyssnar på ljudbok och när jag vill höra lite schysst musik så ger lurarnas PremiumPitch+ Sound en kraftfull bas och tydliga diskanttoner.

Som om inte allt detta skulle vara nog är hörlurarna också ett headset för mobilsamtal. Och trots att mikrofonen sitter långt uppe vid örat så hörs jag tydligt när jag talar, även i lite bullriga miljöer. Mycket imponerande. De ansluts via USB (även multipoint), laddas snabbt via en mikro-USB-kontakt och håller laddningen länge.

Du som också vill prova AfterShokz Trekz Titanium kan välja mellan tre olika färger och du för pröjsa knappt 1300 kronor. Klart prisvärt för så här bra kvalitet.

Länkar