För oss som är lite putternördar är det en skönt kittlande känsla att se gamla Teryllium komma tillbaka när Scotty Cameron nu lanserar nya T22-serien, 22 år efter att den populära inserten först såg dagens ljus.

Det handlar om en serie med precisionsfrästa Scotty-putters i 303 rostfritt stål, vilket är bättre än originalet (som jag har stående här, se bildgalleriet ovan) där man fick gnida och putsa som fasen på kolstålet för att undvika rost och fläckar.

Finishen blir dock liknande, eller som Scotty Cameron kallar den "tactical matte black" och det gör kanske att den här putterserien kommer ut mer på banan. Originalen sparades ofta till torra och fina sommarrundor – eller kom aldrig ut över huvud taget.

Utöver Teryllium har inserten nu backats av ett nytt vibrationsdämpande membran i elastomer, vilket ska ge spelaren ännu bättre känsla. Det klassiska domino-mönstret i hålrummet är så klart också kvar.

Modern touch är sulvikter som kan bytas samt ett tyngre huvud – de gamla var väldigt lätta i huvudet och passade perfekt på riktigt snabba greener, men kanske inte så bra på dåtidens svenska greener som inte alltid hade 10 på stimpen direkt.

En ny så kallad Custom Limited Release Teryllium headcover och skaftdekal kompletteras med ett svart Pistolini Plus-grepp med kopparfärgad paint fill.

Du kan köpa nya Teryllium Newport, Newport 2 eller Fastback 1.5 från och med 16 augusti och du får langa upp 5999 kronor. Den som har större plånbok och gillar historia kan snoka upp någon av de replika-putters som Scotty gjorde efter Tigers Masters-seger. Då får man langa upp nästan dubbla det beloppet. Och i dollar …

Länkar