Kinakopior har väl de flesta hört talas om, men ändå händer det att man hör om folk som glatt berättar om vilket kanonpris de fick på helt nya klubbor som någon vänlig kille nästan skänkte bort på Blocket.

Ofta kan webbadressen verka förtroendeingivande, som golfscottycameron.com och liknande, men det finns en uppsjö förfalskningar av alla möjliga klubbor, och de kommer ofta nästan i samma veva som originalen dyker upp. Det är värt att tänka till en extra gång om ni hittar en deal som verkar för bra för att vara sann.

En god vän på Golfcentral Daily (f.ö. med grymt bra tips för den som vill betta på golf) skickade bilden ovan och tipsade om följande knep för att se skillnad på originalet och kopian av PINGs nya G25:

  1. Utseendet. Det rostfria stålet på den äkta klubban är mycket ljusare än på kopiorna.
  2. Träffytan på de äkta järnen har en ljusare grå ton medan kopian har samma färg på hela huvudet.
  3. Sulan på en äkta G25:a blir tunnare från långa till korta järn medan kopiorna har samma tjocklek hela setet.
  4. Äkta G25:or har uttalade häl- och tåribbor som stöder träffytan medan kopiorna bara har en kosmetisk effekt.
  5. Huvudets Custom Tuning Port har ett tjockt stålband på de äkta klubborna, men detta saknas på kopiorna.

Om ni ser en kopia på någon klubba någonstans så skicka länken till oss på Kittad för Golf. Kan vara intressant att se hur mycket vi kan hitta.

Och för att vara på den säkra sidan - gå till shopen på din klubb och kolla vad som finns. Var inte rädd för att pruta, särskilt inte nu på senhösten när de gärna säljer ut grejer för att ha plats för nya grejer till våren.

Länkar