Med ett mycket innovativt sikte i form av en ring och en röd boll som ska göra att du sätter puttern square och står rätt menar Odyssey Golf att nya Red Ball Putter innebär en revolution.

Det här är en stor mallet med face balancing och mycket stort motstånd mot vridning, vilket gör att när du väl ställt upp rätt och siktat rätt med den distinkta röda bollen under siktringen så lär bollen starta på rätt linje – i alla fall om du har läst putten rätt.

Utöver siktringen och den röda bollen har Odyssey också försett puttern med sin högkontrasterande svart-vita Versa-teknik samt satt dit en White Hot RX- insert som levererar riktigt bra när det gäller ljud, känsla och rull.

I korthet kan man säga att nya Odyssey Red Ball är en superspelförbättrande putter. Om du gillar stora och lättspelade putters är det definitivt något du ska ta en titt på. Den släpps till försäljning 20 juli och kostar rimliga 1999 kronor med ett DFX-grepp. Finns för både höger- och vänsterspelare och i 33, 34 och 35 tum.

How does it work?
• Red Ball high in the scope: Eyes are too far outside the ball/putter
• Red Ball low in the scope: Eyes are too far inside the ball/putter
• Red Ball too far left in the scope: Eyes are too far in front of the ball/putter
• Red Ball too far right in the scope: Eyes are too far behind the ball/putter
• Red Ball centre in the scope: Eyes perfectly aligned!

Länkar