Srixon Golf lanserar nu nya modeller av populära Z-Star och Z-Star XV. Och redan innan den officiella lanseringen tog Shane Lowry hem Europatourtävlingen Abu Dhabi med Z-Star XV i bagen.

Följande tekniska egenskaper delas av båda bollmodellerna:

  • Ny Fastlayer-kärna som är mjuk i mitten och sedan blir gradvisa fastare längre ut, vilket ger spelare med hög bollhastighet exceptionell känsla och högre bollhastighet, vilket i sin tur ger mer längd.
  • Fjärde generationens SpinSkin med SeRM, en ny bestrykning med flexibla molekylära bindningar som hugger tag i träffytans grooves och ger maximal backspinn för mer kontroll och snabbare stopp.
  • 338 Speed Dimple Pattern är ett mönster som ger mindre luftmotstånd och bättre lyftkraft för mer längd överlag samt bättre stabilitet även när det blåser som mest.

Z-Star XV är en fyrdelsboll med ett mjukare uretanskal och mer spinn kring greenerna. En mindre innerkärna och större ytterkärna ger högre bollhastighet och mer längd från tee. Den lägre kompressionen ger bättre känsla för alla slag, särskilt med driver och järnklubbor.

Z-Star har en något högre kompression och ett hårdare mantelskikt som ger högre bollhastighet och mindre spinn, vilket ger bättre längd.

Utöver Shane Lowry spelar även Cameron Champ på Z-Star XV. Unge Champ har redan vunnit på touren. Han är mest känd för sin enorma längd från tee – även om den kanske inte enbart beror på bollen. 

Båda bollarna finns i vitt och gult det Srixon kallar Pure White och Tour Yellow och blir tillgängliga för konsumenter 1 mars. För 500 kronor per dussin får du en riktig premiumboll som är väl värd att prova.

Länkar