Vi som spelat golf i ECCO-skor vet vad det handlar om: komfort, komfort och komfort. Det viktigaste med ett par golfskor är att de är sköna, men ECCO GOLF levererar även annan nytänkande och innovativ teknik.

Nya S-LITE är företagets lättaste skinngolfsko någonsin och den har den prisbelönta E-DTS LITE-hybridsulan som med sina 100 greppdubbar och 800 greppvinklar ger ett mycket bra fotfäste i alla lägen.

Ovandelen i jakskinn är inte bara mjuk och skön, den är även mycket slitstark och har naturliga vattenavstötande och ventilerande egenskaper.

Av någon anledning är herrgolfskon (1700 kronor) en hundring dyrare än damgolfskon, men det får man väl tåla.

Läs mer i pressmeddelandet nedan:

S-LITE – DEN LÄTTASTE SKINNGOLFSKON I ECCO® GOLFS HISTORIA

Danska ECCO GOLF, kända för sina innovativa golfskor, presenterar revolutionerande ECCO S-LITE, en unik hybridgolfsko med nytt rekord som företagets lättaste skinngolfsko någonsin.

Med en nytänkande och innovativ inställning till utveckling av golfskor kombinerar ECCO S-LITE högteknologiska egenskaper med komfort för att säkerställa en ultralätt känsla på golfbanan.

En lättviktsovandel i ECCOs lyxiga och tvåfärgade jakskinn är fodrad med mjuk textil som ger naturliga vattenavstötande och ventilerande egenskaper. Den banbrytande E-DTS™ LITE-yttersulan ger ett prisbelönt fotfäste samt en oöverträffad flexibilitet på golfbanan

Med en innovativ injektionsprocess har ECCO GOLF kunnat ta fram en grundkomponent som är 66 procent tunnare än någon annan TPU-yttersula i företagets historia. Detta gör den till en perfekt sko att packa ned i väskan för en golfresa eller ta ut på en kvällsrunda efter jobbet en varm sommardag.

ECCO S-LITE är ytterligare ett prov på ECCO GOLFs engagemang för innovation med en unik uppsättning egenskaper och fördelar:

• Slitstarkt ECCO-premiumjakskinn framtaget i företagets egna garverier

• En prisbelönt E-DTS™ LITE-hybridsula med över 100 greppdubbar och 800 greppvinklar som ger ett enastående fotfäste i alla förhållanden

• FLUIDFORM™ Technology, en process där högt specialiserade flytande material formas runt en anatomisk läst, vilket ger en finjusterad balans av stötdämpning och energiåterföring. Det ger samtidigt en integrerad, flexibel och hållbar enhet utan de kompromisser som är förknippade med sydda eller limmade skor

Elegant diamantprägling på ovandelen ökar komforten med lättviktsventilering medan det mjuka textilfodret ger en extremt komfortabel känsla runt foten. Ytterligare stöd tillhandahålls via en formad hälkappa i skinn samt förstärkning i tåsektionen som säkerställer att du står stadigt genom hela svingen.

Bland övriga egenskaper för ECCO S-LITE märks:

• EN PU-mellansula försedd med PU-vinge som ger foten sidostöd och stabilitet såväl på golfbanan som på stan

• En mjuk innersula i premiumskinn med behaglig känsla och naturlig fukthantering

ECCO S-LITE tillverkas i företagets egna fabriker där FLUIDFORM™-teknik kombinerar ovandelen med yttersulan, vilket ger en sko i ett stycke utan behov av limning eller sömmar. Bland fördelarna märks flexibilitet, slitstyrka och låg vikt.

Några av de tourspelare som bär ECCO GOLF-skor på tävling runt om i världen är Fred Couples, Thomas Bjørn, Lydia Ko, Minjee Lee och Caroline Masson. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com. 

Länkar