Uppfinningsrikedom fanns det ingen brist på bland utställarna på PGA Merchandise Show i Orlando. En kanske inte helt revolutionerande, men ändå ganska intressant produkt är ReTee.

Vi har ju alla varit med om att man brutit av sin fina långa pegg när man slagit en drive, och det finns bara i undantagsfall en liten kopp där man kan slänga den trasiga peggen, vilket gör att det ligger trasiga delar slängda överallt. Med ReTee tar man helt sonika sin trasiga långa pegg, vässar den och använder den på nästa par 3-hål. Miljövänligt så det förslår!

Den är också en greenlagare och vässaren fungerar utmärkt för de små blyertspennor man brukar få på en del golfklubbar. Eftersom dessa annars ofta kastas när blyertsspetsen bryts av finns här en ännu större miljövinst, särskilt på de pennor som har en liten metallring och ett suddgummi i änden. Varför en golfpenna har ett suddgummi över huvud taget är en helt annan historia ...

I dagsläget känner vi inte till någon svensk importör av ReTee, men det går utmärkt att beställa en direkt från tillverkaren. Priset är 6,95 dollar och frakten lär inte vara särskilt dyr eftersom paketet är rimligt litet.

De smakfulla(?) bilderna i galleriet ovan kompletteras av företagets största "claim to fame", utmärkelsen "Booth Babe" på  PGA Merchandise Show. En video finns här för de som är intresserade.

 

Länkar