Vet du vilken boll du ska ha? Om du svarar nej på den frågan är du långtifrån ensam och då är kanske Vice Golfs Variety Pack en bra idé? Det är fem olika modeller till reducerat pris. De ger dessutom nöjd kund-garanti (30 dagar returrätt), men om du är som jag lär bollarna försvinna långt innan det gått 30 dagar ... :)

Jag har själv en rätt bra bild av vilken boll som passar mig, men gillar att prova olika bollar och se skillnaden i hur de känns, uppför sig och presterar. Trots att jag vet att bollarna fått bra omdömen (bl.a. guldmedalj i Golf Digests Hot List) så förvånades jag över hur skön och bra Pro och Pro Plus var. De var båda riktigt långa från tee och det gjutna uretanskalet hade grymt skönt nyp kring greenerna.

Bäst känsla hade dock Pro Soft, som var en riktigt härlig boll om än inte riktigt lika lång från tee som de båda andra Pro-bollarna. Både Tour och Drive gick ganska långt, men jag som gillar att slå chippar med nyp väljer nog hellre någon av de dyrare bollarna (28 kronor per boll för de tre Pro-bollarna, 18 för Tour och bara 12,50 för Drive).

Alla modeller har också en så kallad KIL – Keep In Line – det vill säga en förtryckt siktlinje som är precis lagom tjock och lång. Perfekt för mig som alltid slarvar bort mina såna där plastmallar som man ska använda för att rita siktlinjer på bollen.

Länkar