Det här är en sån där idé som man först rycker på axlarna åt, sedan tycker är lite tramsig och till slut känner att – varför har ingen kommit på det här förut?

Visst, det är inget snack om att det är ganska fult. Men ärligt talat, hur många fula putters finns det inte i dina kompisar bagar? Och kanske till och med i din egen? Det som först tycks vara en taskig rip-off på Odysseys Two-ball kan bli en hit om man lyckas få folk att prova.

Smart Square-idén bygger på en grundlig forskning i hur golfspelare fokuserar när de ställer upp sig till en putt. Med dessa data har man sedan skapat ett sikthjälpmedel som är genialiskt i all sin enkelhet.

Med två fyrkanter får man det företaget kallar Dual Axis Alignment. De linjer som är parallella med spellinjen gör det lätt att visualisera linjen mot hålet. De linjer som är vinkelräta mot spellinjen gör att man tydligt ser när man öppnar eller stänger huvudet – som Odyssyes Versa-teknik.

Enligt Cleveland Golfs tester så gör de två fyrkanterna på Smart Square att spelare siktar 23% bättre än "one of the most popular putters of all time". Man säger alltså inte vilken, men det rimmar sannolikt på Two-ball. Eller, vänta nu ... Bo-twall. Äh, det är såklart ingen som inte fattar vad man menar.

Utöver sikthjälpmedlet är Smart Square också försedd med tekniska finesser i form av en insert som ska ge bättre ljud och känsla i träffen samt vara designad med högt motstånd mot vridning för att minimera längdförluster vid orena träffar.

Smart Square är tillgänglig i tre olika varianter för att passa olika puttrörelser. Häl- och centerskaftade versioner är tillgängliga i standardlängder samt finns det en 39"-putter med tyngre huvud och grepp för att ge en motbalanserad putter som ska hjälpa spelare som är lite ostadiga i händerna.
Vi har känt och klämt lite på en Smart Square, men inte gjort något riktigt test. När vi lyckas lägga vantarna på en så återkommer vi med en mer utförlig genomgång.

Länkar