Jag är som alltid svag för Wilson. Inte bara för att jag har ett gäng gamla bladset stående här hemma eller för att företaget har en lång och storslagen historia i golfvärlden. Jag gillar Wilson mycket för att man vänt på skutan efter en tids snedseglande och nu gör riktigt bra grejer.

Det senaste från Wilson Golf är, passande nog för "an iron company" som Wilson anses vara, just en järnklubba. Nämligen nya FG Tour V6, en direkt uppföljare till FG Tour V4 som jag själv spelade ett tag och tyckte mycket om.

Wilson har produkter i tre kategorier – Distance: för de som behöver mest hjälp, Crossover: för de som vill ha hjälp, men jobba lite själv och så Feel – för bättre spelare som inte behöver lika mycket hjälp utan fokuserar mer på känsla. V6:orna hör till den senare kategorin.

Det bästa med smidda och mycket visuellt tilltalande FG Tour V6 ser man så fort man sätter ned klubban intill bollen. Bladet är så härligt kompakt att det riktigt spritter i kroppen av glädje. Men för de som har problem med det där som börjar på S och som vi inte ska nämna kan bladet kanske vars lite väl kort.

Topplinjen har blivit lite tunnare och det är något som, tillsammans med huvudets obefintliga offset, kommer att tilltala den kategori av golfspelare som väljer en sån här klubba. Men missförstå mig inte, det är ingen svårspelad klubba – tvärtom!

Wilsons chefstekniker Mike Vrska har med sitt team lyckats trolla fram en förlåtande klump i ett glänsande vackert format. Perimeterviktning är en liten del – viktning med hjälp av volfram i hälen en betydligt större del. De längre järnen har två vikter i sulan, tolv gram i tån och åtta gram i hälen, vilket gör det oerhört lätt att få upp bollen i luften och få hjälp med lite orena träffar. Mellanjärnen har vikten mitt i sulan, som alla FG Tour V4 hade, för bättre känsla och möjlighet att forma slagen.

Standardskaften är True Tempers Dynamic Gold AMT, vilket betyder att skaften har olika vikt i olika klubbor för att ge den önskade kickprofilen. Och vid ett rangepass med de här järnen fungerade det utmärkt och jag levererade smörig träff efter smörig träff, med bra höjd och bra längd. Det här är klubbor som jag själv skulle kunna tänka mig att lägga i min bag. Wilsons tourspelare har redan gjort det.

Om du vill ha ett set FG Tour V6 får du springa till din shop och förbeställa dem – de kommer efter årsskiftet och finns från järntre till gapwedge för såväl höger- som vänsterspelare. Priset ligger på 9000 kronor för sju järn.

I bildgalleriet ovan kan du se både V6:ans smäckra former, hur vikterna är placerade samt en jämförelse med Wilsons C200-järn.

Länkar