En boll i premiumklassen, men till ett vrakpris som gör att man blir lite misstänksam. Kan det verkligen vara något? Jodå, Snell Golfs nya MTB (Black och Red) har prestanda som Pro V1 och Pro V1x, men till i princip halva priset. Enda haken är att de tyvärr inte kan beställas till Sverige än, men enligt ryktet ska de snart lansera försäljning även här.

Det är kanske inte så många i Sverige som känner till Snell Golf, men det är ett bolag som grundats av Dean Snell, som deltagit i utvecklingen av bland andra Titleists Pro V1 och TaylorMades Tour Preferred. Hans namn finns med på över 40 golfbollpatent och nu erbjuder han alltså egna bollar till ett betydligt lägre pris än de stora drakarnas.

Genom att skippa dyra tourkontrakt och andra fördyrande steg, och i stället sälja direkt till konsument kan vi spela på bollar som är riktigt bra utan att betala över 500 kronor per dussin. De bollar jag ska ta en närmare titt på under en Spanienresa i dagarna heter MTB Red och sägs motsvara Pro V1x egenskaper.

Liksom Pro V1x är även MTB Red en fyrdelsboll och ha mer spinn med mellanjärn och korta järn samt en annan bollflykt. Den har också en väldigt mjuk känsla för de kortare slagen. Snell Golf erbjuder även tredelsbollen MTB Black, som liksom Pro V1, har en kärna med lite lägre kompression för mindre spinn med drivern. Bollarna erbjuds även i Optic Yellow för den som vill ha en boll som verkligen syns bra.

Drygt 300 kronor per dussin bör Snell MTB-bollarna hamna på i Sverige, och det får sägas vara riktigt bra om bollen håller vad Snell Golf utlovar. Minsta antal som kan beställas blir troligen sex dussin, men du ska kunna blanda MTB Black och MTB Red så du kan gå ihop med en kompis. För den som reser lite i Storbritannien och Irland, och inte vill vänta på en lansering i Sverige, kan det vara en idé att beställa bollarna till hotellet man ska bo på så kan man packa upp dem och börja spela på dem direkt när man kommer fram.

Länkar