Det börjar dra ihop sig till 2015 års Solheim Cup som spelas på Golf Club St. Leon-Rot i September. De topprankade spelarna på Europalistan fick prova lagkläderna under en provningssession vid inför damernas British Open på Turnberry.

Sömmerskan Lisa Martell Nielsen gav deltagarna individuell hjälp med de sista detaljerna på kläderna för både tränings- och tävlingsdagarna. Störst uppmärksamhet fick lördagens kläder, där spelarna för första gången under en Solheim Cup-match ska ha rosa kläder. Även de koboltblå topparna för finaldagen var populära bland spelarna.

Europas kapten Carin Koch meddelar sina fyra wildcards den 25 augusti, och hon kommenterade kollektionen så här: "Europas lag har alltid haft en snygg stil på banan, och det här året kommer inte att bli något undantag. Kollektionens små finesser kommer förhoppningsvis att ge spelarna en positiv inställning – och jag var noga med att ha rosa med i designen som en fräsch och feminin färg, vilket också fick mycket positiv feedback från spelarna."

I kollektionen finns bland annat Abacus nya Pitch Extreme StretchLite-jacka, som gör debut på Solheim Cup. Det är det lättaste och mest fukttransporterande vattentäta plagg företaget tillverkat och har en membranteknik som gör att det kan bäras intill huden utan foder. Därmed blir det lätt, tunt och smidigt att ha på sig, samtidigt som det kan stretchas till nästan dubbla storleken och därmed ger stor rörelsefrihet på banan.

Du som också vill ha Abacus-kläder med Solheim Cup-logon kan köpa regnjackor, vindkläder och Drycool-tröjor i den officiella Solheim Cup-onlinebutiken. Kläderna säljs även på St. Leon-Rot Golf Club för den som besöker banan som åskådare 18–20 september. Har du inte redan biljetter kan du hitta dem på Solheim Cups hemsida.

Länkar