När Callaway bjuder till visning av sina nyheter så tackar man ja. Även om det innebär okristliga restider för bara en hel dag på plats och vissa strapatser i form av spel på Los Naranjos i värsta lerskicket efter en del rejäl nederbörd. För det är nämligen alltid både trevligt och intressant på de här träffarna – med representanter för media från många europeiska länder och den här gången också en uppvisning (och lite tips) från long driving-mästaren Joe Miller.

Tidigare har Callaway släppt information om sina nya Big Bertha V-series, Big Bertha järnklubbor och Big Bertha Alpha 815 och 815 DD. Om dessa har vi skrivit tidigare och några av dessa provades med viss framgång under förmiddagens tre testomgångar – järnklubbor/hybrider, drivers/fairwayklubbor samt putters. Men det mest spännande handlade såklart om de ännu ej offentliggjorda klubborna.

Callaway går framåt
2014 har varit ett bra år för Callaway. Man har, främst via den mycket framgångsrika X2 Hot-serien, knaprat åt sig marknadsandelar i många europeiska länder och ökat 20–30% i de olika segmenten. Man bygger sin business på längd och 2015 kommer inte att utgöra något undantag. Drivern vi fick se och prova går längre. Fairwayklubborna vi fick se och prova går längre. Hybriderna (som har ett bekant utseende, mer om detta så fort det blir offentligt) går längre. Järnen går längre. Till och med bollarna går längre. Eller ... det gjorde de iofs inte, men den nya boll som jag fick prova var riktigt skön både från tee och kring greenerna. Men det gick inte att hooka den runt ett träd ...

Via robottester har man kunnat visa på hur nyheterna 2015 är längre än föregångarna, och detta med samma skaftlängder och loft – ”We haven't cheated”, säger man. Alls inte. I stället har man tagit sina beprövade tekniker och skruvat dem ett steg längre för att maxa bollhastigheten samt för att styra tyngdpunktens placering och motståndet mot vridning.

I Kittads mycket ovetenskapliga test med mer eller mindre bra rangebollar på Los Naranjos framkom att järnen måhända levererar, men det är hybriderna och den nya drivern som imponerar mest. När informationen blir offentlig återkommer vi med mer information och fakta. Tills dess kan ni hålla till godo med en liten svingsekvens av long driving-mästaren Joe Miller – vars tips är lika enkla som universala: Pegga upp högre (jättehögt. Verkligen jättehögt. Nej, ännu högre!). Ha bollen i linje med vänster axel som är svingens rotationscentrum. Slå upp på bollen och se till att få in höger armbåge mot kroppen på vägen ned, releasa händerna och rotera undan höften. Funkar riktigt bra, måste jag erkänna. Även om jag var någon eller några meter efter Joe ...

Se Joe Miller bomba ut en boll längre än de flesta slår med drive-spoon.

Länkar