Det är nu fjärde generationen av TaylorMades M-serie (M1/M2) fanns i två versioner) och de högpresterande klubborna har gått från klarhet till klarhet. Nya M5 och M6 är inget undantag med den nya Speed Bridge-tekniken går de nya klubborna så klart längre samtidigt som de också låter bra och har skön känsla.

Vad är då Speed Bridge tänker du kanske? Ja, jag hade heller ingen aning, men det är en ribba som går över hålrummet och fäster topplinjen vid järnklubbans baksida. Den här höghållfasta ribban gör attTaylorMade kunnat stabilisera huvudet och minska vibrationer, vilket ger bättre ljud och känsla samtidigt som bollhastigheten ökar.

”At TaylorMade, we have always strived to push the performance envelope to give players maximum distance and forgiveness in our game improvement irons. Our new SPEED BRIDGE technology allows us to do exactly that while improving sound and feel at the same time. Distance has never felt as good as it does with the M6 irons.” Matt Bovee, Senior Manager, Product Creation 

Speed Bridge samverkar med M5- and M6-järnens Speed Pocket, som nu är mer flexibel än någonsin och tillsammans ger de här två tekniska finesserna en helt ny nivå av prestanda för spelare i alla kategorier.

Speed Pocket är numera en ganska gammal teknik, men ack så viktig för att öka träffytans flexibilitet och därmed hög trampolineffekt för optimering av backspinn, bollhastighet och carry. Effekten är som störst lågt på träffytan där det också är som viktigast att bibehålla bollhastigheten.

Utöver detta har både M5 och M6 försetts med ett nytt så kallat Hybrar-dämpningssystem och multimaterialdekaler i hålrummet som kontrollerar och minimerar vibrationer så att du ska få en mjuk och behaglig känsla i träffen. Den styvare topplinjen gör att träffytans maximala flexpunkt är lägre än i tidigare modeller. Polymer- och aluminiumstrukturen samt ett viskoelastiskt lim ger ytterligare dämpning för bättre ljud och känsla i träffen.

M6-järnklubbor
M6 utgör en enastående kombination av längd, precision och solid känsla i en lättspelad, förlåtande och förtroendeingivande form. Utöver Speed Bridge, Speed Pocket och Hybrar har M6 också en ultratunn träffyta med Inverted Cone Technology (ICT) med varierad tjocklek för maximal bollhastighet över hela träffytan samt hjälp att räta ut tå- och hälträffar.

Tyngdpunkten har placerats extremt lågt och långt bak, där massa har omfördelats bland annat via en räfflad hosel samt 360° utskuret hålrum. Den lågt placerade tyngdpunkten ger effektiv energiöverföring samt hög utgångsvinkel och penetrerande bollflykt även vid tunnare träffar. Med stort motstånd mot vridning ger nya M6 också mycket hjälp med sin stabilitet och de mycket förlåtande egenskaperna. 

Utöver de vanliga järnfyra till pitching wedge erbjuds M6-serien också med helt nya wedgar för hög- och medelhandicappare, för bättre resultat kring greenerna. Nya M6 kan beställas från 14 januari och kommer till shoparna 15 februari. Ett set med sju klubbor kostar 9499 kronor med KBS Max 85-stålskaft och 10499 med Fujikura ATMOS Orange-grafitskaft. Damklubborna har TaylorMades eget Tuned Performance-skaft.

M5-järnklubbor
Nya M5 är optimerade för maximal kontroll med förlåtande egenskaper och har en enastående kombination av längd, precision och känsla i finjusterad och estetiskt tilltalande form för spelare som föredrar ett mer traditionellt utseende.

Utöver M5:ans multimaterialkonstruction med Speed Bridge-teknik och en ännu mer flexibel Speed Pocket har järnfyra till järnsju också försetts med volframviktning för sänkt tyngdpunkt, högre utgångsvinkel och ytterligare förlåtande egenskaper.

Här finns också ett utskuret hålrum och Hybrar-dämpning för bättre prestanda och känsla medan sulan nu har en avfasad framkant för bättre kontakt med marken i träffen och därmed renare bollträff. Dessutom har M5 en träffyta med förskjuten Inverted Cone Technology (ICT) som optimerar bollhastigheten över hela träffytan.

Tillsammans fungerar alla de tekniska finesserna för att leverera längd, höjd och förlåtande egenskaper för många olika typer av spelare. M5 är utvecklad för medelhandicappare som vill ha höga prestanda, men kommer också att tilltala bättre spelare som gillar ett elegant och kompakt visuellt intryck.

Även nya M5 kan beställas från 14 januari och kommer till shoparna 15 februari. Ett set med sju klubbor kostar 10499 kronor med True Temper XP100-stålskaft och 13499 med Mitsubishis Tensei Orange-grafitskaft. Både M5 och M6 kan naturligtvis fås med ett flertal andra skaft utan extra kostnad.

Länkar