Spider-serien innehåller ett gäng olika modeller och spelas på diverse tourer av några av världens bästa spelare. För de som behöver mer hjälp än så (och så klart även för proffsen) kommer nu Spider S, en putter med multimaterialkonstruktion och smart utformning som gör den extremt förlåtande.

Med ett precisionsfräst huvud i aluminium har den lite kantiga mallet-puttern försetts med två tunga volframvikter i sulan och en viktribba längst bak, vilket ger optimal placering av tyngdpunkten. Vikterna är också anpassade till putterlängden för att ge rätt balans mellan huvudets vikt, känsla och prestanda.

Utöver att det är den mest stabila modellen i hela serien har Spider S också en lite tjockare Pure Roll-insert (fem millimeter) som ska ge bättre ljud, känsla och rull. Den finns i två färger, Chalk och Navy, och kostar 3499 kronor när den kommer 7 februari. KBS Stepless Stability-skaft och Super Stroke Pistol GTR 1.0-grepp är standard.

Truss – ser skum ut, men levererar på topp!
När jag först såg Truss blev jag lite häpen. Var det meningen att den skulle se ut så? Men när jag fick ställa mig över den och se den intill en boll så försvann den märkliga halskonstruktionen "ur bild" och bara den härligt stabila känslan återstod.

De fyra Truss-modellerna (två former med två olika infästningar) har alla stabilitet i klass med mycket större och klumpigare mallet-modeller och ska enligt TaylorMades datormodeller ge betydligt mindre vridning när man träffar utanför sweetspot.

Det ryktas om att Dustin Johnson, som ju gått fram och tillbaka (ofta på samma tävling) mellan Spider-modeller och bladputters, kanske ska ha en sån här i bagen, men jag kan inte dra mig till minnes att jag såg det nu i Saudiarabien i helgen. Däremot hade en av spelarna i Waste Management Phoenix Open en sån i bagen och det var omöjligt att ta miste på när de filmade från hålet och mot spelaren.

Här finns en Cobalt Blue Pure Roll-insert och alla fyra modellerna har en rätt skön och diskret nickel/kobolt-finish. Även Truss kommer 7 februari och priset är 3199 kronor. Du kan få den med ett 33”, 34” eller 35” KBS Stepless Stability-skaft och Lamkin Sink Fit Skinny-grepp.

Länkar