Många minns säkert de tunga, tjocka och stela golfskor med stålspikar som vi alla spelade i för inte så vansinnigt länge sedan. Sakta, men säkert har golfarna dock fått möjlighet att klä sig i lite mer poppiga skor – och framförallt få njuta av en helt annan komfort!

Nya RS-G från Puma är ett naturligt nästa steg när ett mer ungdomligt sportmode gör inträde på golfbanan. Det är en spiklös golfsko i väldigt iögonfallande stil, men ett relativt behagligt pris, bara 1299 kronor. Den som vill sticka ut lite mer med ett par såna här skor (eller flera) kan hitta dem i shopen och online i början av juli.

Läs pressmeddelandet från Puma nedan:
Eftersom golfen just nu förändras och föryngras och Puma har haft en fantastisk succé med sina RS-sneakers de senaste åren, känns det helt logiskt att ta sportmodet till golfbanan. Eller tvärtom. RS-G är golfskon som ger ordföranden i klubben att hicka och får Generation X/Y/Z att känna sig hemma.

Inspirerad av Pumas extremt populära sneakerserie RS, en skoserie som först lanserades på 80-talet och som återupplivades för ett par år sedan, kommer nu RS-G där G står för Golf. Det är en golfsneaker med attityd, men också med full prestanda för att spela golf i. Det här är golfskon som många golfare fullkomligt kommer att älska.

RS-G har samma kaxiga, lite feta, utseende som den populära sneakern, men den har anpassats för golf genom att ovandelen är tillverkad i syntetskinn med tejpade sömmar för att bli vattentät. Plus att sulan i Carbon Rubber har fått grövre dobbar för att ge fäste i svingen. Mellansulan är tillverkad i materialet Fusion Foam som både dämpar och ger tillbaka energi i varje steg. Med en Softfoam fotbädd ger det en oerhört skön sko med mjuk känsla. Den bredare sulan, inte minst framtill, ger skon den stabilitet i sidled som är ett måste för golfskor.

RS-G har den perfekta kombinationen av street- och sportmode kombinerat med moderna material och den senaste tekniken, säger Andrew Lawson som är skoansvarig på Puma Golf. När du väl provat de här skorna kommer du aldrig att vilja ta av dig dem.

Puma har en historia av att ta fram produkter som utmanar golfmodet. Det började med starka färger, fortsatte med hi-tops och joggers, och allra mest uppmärksamhet fick Rickie Fowler när han bar en Hawaiiskjorta utanför byxorna för ett par år sedan. RS-G är en del av vårt arbete med att förändra golfmodet till något roligare och till ett mode som ligger med tiden.

RS-G finns för både herrar och damer och lanseras i Norden i början av juli. Både den svarta och den vita färgen är gemensam för både herrar och damer, därutöver har killarna en variant i grönt/orange, och tjejerna en i rosa/turkos.

Länkar