Sedan Callaway lanserat sina Epic har man fått upp försäljningstakten rejält och säger nu att man säljer mest "woods" i golfbranschen. Den positionen lär man stärka ytterligare med den senaste lanseringen man gör.

Jag, och många andra, har varma minnen av Callaways Steelhead-fairwayklubbor (även om drivern var en hook-maskin utan dess like för mig). De hade små och runda huvuden som var perfekta i den ruff jag alltsomoftast slog (och fortfarande slår) mina inspel ifrån, och var omåttligt populära på touren, där även spelare utan Callaway-kontrakt hade Steelhead-klubbor i bagen.

Det är med andra ord en efterlängtad comeback när Callaway nu släpper nya Steelhead XR, en modern och kraftfull tolkning av den ikonförklarade formen. Här finns en modern Hawkeye-sula med ny form som ska ge ökad mångsidighet och bättre interaktion med marken för en ren bollträff med square träffyta i alla lägen.

Steelhead XR har en träffyta av stål, topp i J-36-kolfiber som bara väger sex gram (20 gram mindre än vanliga XR-fairwayklubbor) och en tyngdpunkt som är placerad lågt och långt fram för att ge hög utgångsvinkel med mindre backspinn.

Andra Callaway-tekniker i nya Steelhead XR är nya Hyper Speed Face Cup med en extremt tunn och flexibel träffyta för högre bollhastighet inte bara i sweetspot samt en aerodynamisk Speed Step som ger högre klubbhastighet.

Det finns många olika alternativ att välja mellan, från en strongloftad trea (13,5 grader) till en tränia (24 grader) samt en klassisk Heavenwood (20,5 grader), och standarskaftet är ett Mitsubishi Tensei CK som ska ge en optimal balans mellan kraft och kontroll. Du får betala 2799 kronor per styck.

Länkar