Henrik Stenson är känd för att vara väldigt "hands on" när han gör något och det nystartade bolaget Henrik Stenson Eyewear AB är inget undantag. Han har själv varit med och tagit fram de olika modeller och tekniker som ingår i sortimentet när han satt sitt namn på en serie solglasögon både för golfbanan och fritiden.

De så kallade Performance-solglasögonen är de som vi sannolikt lär få se mest av när Stenson spelar golftävlingar, men han kommer även att använda Street-serien utanför golfbanan. Och de som var uppmärksamma kunde få en skymt av dem under Ryder Cup-invigningen.

Med ett antal olika linser finns möjlighet att välja hur mycket kontrast du vill ha, och några av bågarna kommer också att ha möjlighet till slipade linser så att de som normalt bär glasögon också kan skydda sina ögon på golfbanan med Henrik Stenson Eyewear.

Stensons egen inblandning i verksamheten har lett till framtagningen av Powereye – en särskild linsteknik för Performance-serien, som ger skydd mot solens skadliga strålar, både det blå ljuset och UV-strålar. Det gör också att ögonen blir mindre trötta och ökar kontrasten utan att störa den naturliga färgbalansen.

– Jag vet hur viktigt det är att skydda ögonen och att bära solglasögon som är anpassade till uppgiften, säger Henrik själv. Golfspelare utsätts för farligt solljus och reflektioner som tröttar ut ögat – så rätt ögonskydd är viktigt för oss golfare.

Stensons stora engagemang för juniorgolf lyser också igenom i hans nya bolag, och de yngre golfspelarna kan skydda sina ögon med en juniormodell som fått namnet Iceman Jr.

Både juniorer och vi äldre kan sätta på oss Henrik Stenson Eyewear-glasögon någon gång efter årsskiftet när de kommer till utvalda shopar. Priserna blir betydligt behagligare än för Oakley-modeller, men räkna med att få slanta upp några hundralappar mer än en tusenlapp för ett par.

Länkar