Det är äntligen dags för US Masters – årets sista Major-tävling som skulle ha varit årets första.

Eftersom det är november ser banan inte ut som den brukar göra i april och många saker är annorlunda i år. Ingen par 3-tävling, ingen publik och inga azaleor bakom tolvans green.

Något som däremot är som vanligt är specialutgåvor av bl.a. skor inför tävlingen och ECCO berättar nu om en Masters-utgåva av sin S-Three, kanske den skönaste golfsko ECCO någonsin gjort (vilket inte säger lite med tanke på hur sköna alla deras skor är).

ECCOs ambassadörer Henrik Stenson och Erik van Rooyen kommer att spela tävlingen i skorna, som försetts med en grön krage och en mellansula i grönt för att gå i linje med den vanliga US Masters-färgen, även om hösttoner kanske varit mer rätt just i år.

Läs pressmeddelandet nedan.

ECCO® GOLF TAR FRAM EN SPECIALVERSION AV S-THREE FÖR STENSON OCH VAN ROOYEN TILL ÅRETS SISTA MAJOR-TÄVLING.

ECCO GOLF, en pionjär i golfskobranschen, har presenterat en specialversion av hybridgolfskon ECCO S-THREE för ECCO GOLF-ambassadörerna Erik van Rooyen och Henrik Stenson till årets sista Major-tävling.

Hybridgolfskon lanserades ursprungligen för världen av ECCO GOLF och ambassadören Fred Couples, som till stor uppmärksamhet bar den ursprungliga GOLF STREET-skon under den framflyttade tävlingen, vilket sparkade igång en global omvälvning för golfskor.

Den ursprungliga GOLF STREET anses allmänt vara den största revolutionen i golfskobranschens historia och föddes ur den enkla idén att en golfsko kan vara så mycket mer än bara en golfsko – ett koncept som för alltid har förändrat inställningen till utveckling av golfskor.

Många av skorna i den aktuella ECCO GOLF-kollektionen, bland andra S-THREE, bygger fortfarande på den prisbelönta E-DTS™-hybridsulan (ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM™) som den första GOLF STREET-skon hade och som stått sig väl under alla dessa år.

Special edition-versionerna av S-THREE kommer att bäras av Stenson och van Rooyen på framflyttade tävlingen, och har försetts med en specialdesignad grön krage och unikt färgad mellansula som en hyllning till evenemanget.

Som revolutionerande hybridmodell med en kombination av prestanda på banan och elegans på stan är S-THREE en banbrytande golfsko med dynamisk komfort och modern stil från första utslaget till klubbhuset och på stan.

Det senaste genombrottet inom direktgjutningsinnovation, ZONAL FLUIDFORM™ TECHNOLOGY, ger en formgjuten mellansula med tre särskilda mjukhetszoner som säkerställer rätt balans mellan dämpning och stabilitet precis där du behöver den.

Hälen i mellansulan är medelmjuk och ger bättre dämpning och komfort medan mittendelen av mellansulan är lite fastare, vilket ger enastående sidostabilitet genom hela svingen. Mellansulans framfot är maximalt mjuk och ger exceptionell gångkomfort.

Zonindelad FLUIDFORM™ är en banbrytande teknik för såväl ECCO GOLF som hela skobranschen. Tack vare den avancerade, sektionsindelade injiceringsprocessen har mellansulan på alla S-THREE-skor exklusiva egenskaper och unika färgövergångar mellan de olika sektionerna. Det här ger varje enskilt par skor ett särpräglat utseende – perfekt för golfspelare som gillar en individuell stil.

Skons ovandel är tillverkad i ett tjockare ECCO SOFT-prestandaskinn från ECCOs egna garverier, med 100 procent vattentät och ventilerande GORE-TEX-teknik som håller fötterna torra och sköna i alla förhållanden.

Ett dubbelt lager neopren i kragen och hälen ger ytterligare skydd och komfort genom hela svingen medan ECCO FLUIDFORM™ Direct Comfort Technology ger en integrerad, flexibel och hållbar sammansättning utan de kompromisser som annars är vanliga vid sydd eller limmad montering.

Den prisbelönta E-DTS™-hybridyttersulan med över 100 greppdubbar och 800 greppvinklar som ger ett utmärkt fotfäste i alla förhållanden.

S-THREE är ett exempel på ECCO GOLFs engagemang för innovation med flera nydanande egenskaper och fördelar, bland andra:

• ZONINDELAD FLUIDFORM™ TECHNOLOGY i PU-mellansulan, vilket ger tre olika zoner med tre separata nivåer av fasthet
 Zon 1 – Komfort: Hälen i mellansulan är medelmjuk och ger bättre dämpning och komfort
 Zon 2 – Stabilitet: Mittendelen av mellansulan är lite fastare, vilket ger enastående sidostabilitet genom hela svingen
 Zon 3 – Flexibilitet: Mellansulans framfot är maximalt mjuk och ger garanterad gångkomfort och flexibilitet

• Mycket väl ventilerad och 100 procent vattentät GORE-TEX-teknik förhindrar att vatten kommer in i skon samtidigt som den naturliga fukten ventileras bort

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av Henrik Stenson, Thomas Bjørn, Fred Couples, Erik van Rooyen, Doc Redman, Lydia Ko, Minjee Lee, Caroline Masson och många andra. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com.

Länkar