När Bryson DeChambeu först dök upp på golfscenen var det inte många som tog honom på allvar. Hans idéer var inte helt nya, men han var den första som förde upp dem på den här nivån, och hans argument gick inte av för hackor. Eller, de som förstod hans tungt vetenskapliga argument.

Idén med att ha alla järnklubbor lika långa som en järnsjua snappade en ung Bryson upp när han läste boken The Golfing Machine av Homer Kelley. I boken pratas det om att svinga på samma sätt och på samma plan med alla klubbor. Bryson, som alltid har gillat matte och vetenskap, tände på idén, men hur han än försökte så fick han inte till det eftersom olika långa klubbor inte kunde svingas på samma sätt.

Tillsammans byggde DeChambeu och hans coach Mike Schy ett set med lika långa järnklubbor, och de utgick från en järnsjua. Huvudena fick viktas om genom att borras ur eller tyngas ned med blytejp. Det funkade så bra att Bryson 2015 vann både en stor college-tävling och US Amateur. När han ett år senare tog klivet över till proffs-livet gjorde han det med One Length-klubbor från Cobra som hoppade på tåget.

– Huvudskälet till att spela med One Length är att du blir jämnare när du inte måste anpassa svingen efter olika klubbor, förklarar Bryson. Det är lättare att upprepa svingen om den är densamma för alla järnslag. Och det är inte bara för mig som det här fungerar, framförallt tror jag att det är medelgolfaren som har svårt att träffa bollen bra med långa järn och kanske har svårt att få höjd med sina wedgar som ska ha One Length.

Segern i The Memorial Tournament byggde utöver One Length-järnen också på att Bryson räddade sig från bunkrar och ruff kring greenerna med sina Cobra-wedgar (lika långa så klart) samt att han var femte längst från tee under hela tävlingen med sin King LTD Pro-driver.

Bryson DeChambeaus arsenal:
Driver: Cobra KING LTD PRO 8.5° med True Temper HZRDUS T1100 75x, 45.5”

Fairwayklubbor: Cobra KING LTD 3/4 14.5° med True Temper HZRDUS Black 85x, 43”
Cobra F8+ Baffler 5wd 17.5° med True Temper HZRDUS Black 85x, 41”

Järnklubbor: Cobra KING Forged One Length 4–P med True Temper X7, 37.5”

Wedgar: Cobra KING V Grind 50° med True Temper X7, 37,5”
Cobra KING WideLow Grind 55° och 60° med True Temper X7, 37,5”

Putter: SIK tour prototype

Boll: Bridgestone Tour B X

På huvudet satt som alltid hans klassiska Puma Tour Driver Cap och han promenerade runt i ett par Puma PowerAdapt Leather.

Länkar