För första gången någonsin finns nu Cobras unika CNC-frästa träffyta i en fairwayklubba. Att ta en teknik från en större driver och föra över den till en betydligt mindre fairwayklubba är inte lätt, men i det här fallet så är det själva precisionen i CNC-fräsningen som gör att det funkar. Genom att CNC-fräsa träffytan till exakt rätt tjocklek i varje punkt ökar precisionen och längden vilket gör fairwayklubban ännu mer användbar.

Både fairwayklubborna och hybriderna har försetts med Cobras patenterade Baffler Rails, vilket är skenor på sulan som både sänker tyngdpunkten och gör att klubborna tappar mindre fart och rör sig stabilare vid kontakten med marken. Hybriderna har dessutom blivit tio procent större för att göra dem ännu mer förlåtande.

Här är alla nyheterna i de två klubborna:

 • Speedback Technology
  Förfinade rails ihop med en extra tungstensvikt lågt ner gör det lättare att få upp bollen i luften.
 • CNC Milled Face
  Precisionsfräst träffyta i FW ökar trampolineffekten och därmed längden på slagen.
 • 360 Aero
  Samma aerodynamik som i drivern ökar farten på fairwayklubborna.
 • Tour Fairway
  En helsvart fairwaywood för de duktigare spelarna som vill ha ett mindre klubbhuvud och tyngdpunkten placerad längre fram för att kunna forma slagen mer.
 • High MOI Shape
  Hybriderna är 10 procent större i volym för att bli mer förlåtande.
 • One Length Hybrid
  Komplettera dina One Length järnklubbor med en hybrid med samma skaftlängd. One Length. One Swing.
 • Cobra Connect
  Alla KING-klubbor är utrustade med Cobra Connect-sensorer från Arccos som automatiskt ger dig statistik om ditt spel.

Cobra KING F9 Speedback Fairway kostar 2799 SEK medan Cobra KING F9 Speedback Hybrid kostar 2199 kronor och båda kommer till shoparna samtidigt som drivern, 18 januari 2019. Fairway finns som 3–4 / 5–6 och 7/8, Tour Fairway som 3/4 och 4/5, och Hybrid som 2–5 H herr samt 4–7H dam.

Länkar