Allteftersom ryktet om Evnroll-putters fantastiska resultat har spridit sig har Evnroll sett en kraftigt ökad efterfrågan från golfspelare över hela världen och man har därför fått bygga en helt ny fabrik för att hinna med att leverera i takt med att orderboken växer. Enligt en shopägare går det knappt att ha Evnroll i shopen, de rycks nästan ur händerna på dem så fort de kommer in. Och det gäller inte bara amatörer, även proffsen lägger Guerin Rifes Evnroll-putters i bagen - helt utan att få betalt för det.

Att Evnroll-putters fungerar bra har såväl Kittad för Golf som oberoende MyGolfSpy i USA redan upptäckt. I ett test som MyGolfSpy gjort räknade man ut ett så kallat Strokes Gained-värde och mallet-puttern ER7 vann sin klass med 0,95 slag – nästan ett halvt slag mer än tvåan. I bladkategorin tog ER2-modellen hem segern 0,35 slag före tvåan.

Sinnrika grooves visades upp på Bro Hof
Anledningen till att Evnroll-putters presterar så bra är att träffytan har sinnrikt frästa grooves som gör att bollen går ungefär lika långt och till samma ställe oavsett om du träffar mitt i sweetspot eller lite längre ut mot tån eller hälen. Det låter magiskt, men är faktiskt inte alls så konstigt. Se videoklippet ovan för mer information.

Nyligen avgjordes Bro Hof Amateur Masters där spelarna i samband med tävlingen fick prova på Evnroll och där vinnarna i de båda klasserna också fick en egen Evnroll i pris. Topp tre fick också varsin Rollboard, en sinnrik pryl som visar hur bollen rör sig direkt efter träffen (till och med bättre än puttningsfunktionen i nya Trackman 4).

Inför tävlingen fick alla deltagarna chansen att testa de olika modellerna, även de fyra (ER2, ER5, ER6 Svart och ER7) som finns för vänsterspelare, på den perfekta övningsgreenen intill första tee. De fick också utvärdera sin teknik och rull med hjälp av Rollboarden. Intresset var stort och några av spelarna blev så imponerade att de slog till direkt.

I proffsens bagar
Tidigare landslagsspelaren Martin Eriksson från Kårsta GK har fallit för ER2 och blev som nyblivet proffs delad femma i sin första tävling, Hjo S Open, till stor del tack vare hans Evnroll-putter. Därefter har han en delad tredjeplats, en delad sjundeplats, en delad andraplats och så den första proffssegern på Frösåker. Sofia Ljungkvist på damernas undertour LET Access har stoppat en ER6 Black 34" i sin bag och fler tourspelare lär snegla på en Evnroll, för som MyGolfSpy skriver, "Any golfer without this in their bag [...] is playing inferior technology".

Om du själv får chansen att prova en Evnroll (några av återförsäljarna är Tylösands Golfshop på Halmstad Golfklubb, Golf International och Brejans i Stockholm samt Norrmjöle i Umeå) så leta upp en green med lite fall och testa teorin med de två små prickarna på topplinjen. För puttar som faller är tanken att man ska adressera bollen mer mot tån och hälen för att därför få putterns massa bättre placerad för att få ut bollen rätt på linjen. Fokusering på punkten ger också omedvetet ett bättre stroke som också minskar risken för att man ska slå bollen för lågt.

Många modeller, men ingen ER4 ... än!
Evnroll finns i flera olika modeller och kostar 3499 kronor för bladmodellerna ER1, ER2 och ER3 medan mallet-modellerna ER5, ER6 (både svart och den superpopulära röda versionen som säljer som smör i solsken), ER7 och ER8 kostar 3799 kronor. Tjänar du uppåt ett slag per runda så är det ju inte mycket att orda om.

Länkar