Bagvagnen är den första i sitt slag (enligt Sun Mountain) och är helt enkelt en trehjuling med integrerad bag. Hela ekipaget väger in på drygt åtta kilo, vilket bara är ungefär ett halvt kilo mer än till exempel deras vanliga vagn SpeedCart V1/SV1. Det är en besparing på 3–4 kilo på totalvikten.

Om du (liksom jag) lagt på dig några extra kilon i vinter så är det ett perfekt inköp för att behålla samma antal kilon som släpas runt på banan. Superskönt att slippa ta tag i det problemet iallafall.

Sen är det ju det där med tycke och smak. Alla kommer väl ihåg den svenska uppfinningen Kinbag? Vill man vara lite elak så kan man väl ganska enkelt förutspå en liknande utveckling för den här vagnen. Oavsett hur det blir med den saken så har jag svårt att tro att man kommer att uppfattas som särskilt trendig och modemedveten med en ComboCart, men det är ju inte heller alltid det viktigaste. 

Vagnen är ihopfällbar och ska enligt uppgift bli riktigt liten när man fällt klart. Jag förmodar dock att det kräver att man tömmer hela bagen på innehåll. Åtminstone klubborna.

Lanseringen av ComboCart dröjer till Juli i USA och Sun Mountain har satt försäljningspriset till 399 dollar. 

Länkar