För dig som inte behöver en massa krims-krams är Garmins Approach G10 en perfekt enhet. Den är liten och kompakt, och kan fästas i bältet eller på bagen med ett clips. Här finns en högkänslig GPS-mottagare med upp till 15 timmars batteritid som ger dig info om avstånd till green samt hinder, layups och doglegs på en lättavläst skärm

Du som gärna vill ha lite mer funktioner och hellre har din golf-GPS på armen erbjuder Garmin Approach S20, en elegant och lätt golfklocka med ett nytt grafiskt användargränssnitt, nya funktioner samt daglig aktivitetsspårning och uppkopplade funktioner som smartaviseringar och automatisk banuppdatering.

Den nya funktionen AutoShot registrerar automatiskt utslagsplats och distans för varje slag och ger en användbar spelanalys efter varje runda i appen Garmin Connect Mobile. S20 visar avstånd till green, hinder med mera och är dessutom kompatibel med nya sensorn TruSwing som ger avancerad swingstatistik.

Den snygga Approach S20 funkar också bra som vardagsklocka, och ger dig utöver golffunktionerna också aktivitetsmätning med stegräkning, kaloriförbränning, distans och sömn. Via Bluetooth kan du få smartaviseringar från en kompatibel smartphone, med SMS, e-post och inkommande samtal direkt på klockan.

Approach S20 har upp till 20 timmars batteritid i GPS-läge och upp till 8 veckor i klockläge med aktivitetsmätning. Den är vattentät ner till 50 meter och tål därför alla typer av väder. När den dyker upp i februari kommer den att finnas som svart, vit, grå och blå.

Både Approach G10 (1599 kronor) och Approach S20 (kronor) har över 40000 förinstallerade banor och du behöver inget löpande abonnemang för att använda dem och få ta del av uppdateringar – som i S20:s fall kan skickas till din golfklocka automatiskt via appen Garmin Connect.

Smart svingmätare
Garmin hänger på tåget och lanserar nu en egen svingsensor, TruSwing, som du placerar på golfklubban för att mäta din sving. Har du en kompatibel Approach-enhet visas informationen från TruSwing direkt på klockan efter varje sving. Du kan sedan analysera svingen mer i detalj med bland annat 3D-animationer för hela svingsessionen i appen Garmin Connect mobile.

TruSwing är enkel att använda och perfekt för golfare på alla nivåer oavsett om du är nybörjare eller har spelat i flera år. Det ger dig avancerade mätvärden från din sving direkt på skärmen i din Approach-klocka för enkel analys bara några sekunder efter varje utslag. Genom att få svingdata presenterad direkt på handleden kan du hålla dig fokuserad och minska oönskad distraktion vilket gör svingträningen mycket bekvämare och effektivare.

De svingdata som är tillgängliga är Svingtempo (tidsförhållandet mellan baksving och nersving), Svinghastighet (hastigheten på klubbhuvudet när det träffar bollen), Svingspår (mäter klubbans horisontalrörelse i förhållande till mållinjen), Klubblad i förhållande till mål (vinkeln på klubbladet i förhållande till mållinjen), Skaftvinkel (vinkeln mellan skaften och marken mätt från mitten av klubban), Klubbladets rörelse (mäter klubbans horisontella rörelse sett ovanifrån vid tillslag), Loftvinkel (loftvinkeln på klubban plus/minus dynamisk loftvinkel som skapas då du träffar bollen), Skaftlutning (Den framåt- eller bakåtvinkel som du håller klubban i vid bollträffen, mätt från en 90-gradig vertikal vinkel) samt Dynamisk loftvinkel (loftvinkeln på klubban plus/minus dynamisk loftvinkel som skapas via skaftvinkeln och klubbvinkeln då du träffar bollen).

TruSwing samlar även in data för att producera 3D-animationer i appen Garmin Connect mobile. Med dessa animerade diagram kan du sida vid sida visa jämförelser för att analysera din sving. Individuella svingar kan analyseras, och två svingar kan läggas ovanpå varandra för att jämföras. Det gör det möjligt för dig att lära dig om dina specifika förbättringsområden och du kan även dela informationen med vänner eller din tränare för att få vägledning om vad du kan förändra eller förbättra. Alla uppgifter som är insamlade lagras i Garmin Connect och varje session sparas i datumordning så att du kan gå tillbaka och se varje enskild sving och hur du har förbättrats sedan gången innan.

Använder du använder en Approach S6 tillsammans med TruSwing får du ytterligare information om din rörelse i handleden. Här kan du visa en 3D-animering av hur din underarm rör sig genom svingen. Detta ger dig bättre översikt över club lag, det dynamiska förhållandet mellan klubbhuvudet och händernas rörelse genom nersvingen.

TruSwing är endast 6,7 cm lång och väger bara 28 gram. Den monteras enkelt på klubban strax nedanför greppet och kan enkelt flyttas mellan olika klubbor. TruSwing har upp till 12 timmars batteritid och ett internminne som lagrar en stor mängd svingar innan du behöver ladda över till Garmin Connect. Den är vattentät enligt IPX 7 och klarar därför alla typer av väder.

Blir du sugen på att träna med en TruSwing kan du köpa den från februari och du får räkna med att betala strax under 1600 kronor.

Länkar