Det gick massor av rykten om TaylorMade, som kostat ägarbolaget Adidas många sköna miljoner de senaste åren. Nedläggning talades det till och med om, likt Nike som slutade med klubbor. Ett tag skulle Under Armour köpa bolaget, sedan skulle Tiger Woods köpa det.

Till slut blev det investeringsfirman KPS Capital Partners som, enligt ett pressmeddelande, köpte TaylorMade, Adams och Ashworth för 425 miljoner dollar, varav hälften i cash. Ett pris som säkert kommer att diskuteras med tanke på att man sålt för enorma mängder pengar, men ändå förlorat uppåt 100 miljoner per år.

Vad betyder då det här för framtiden? Rory McIlroy, världstvåa, skrev ju på för 100 miljoner dollar så sent som för ett par dagar sedan, och en hel trio trion med världsettan Dustin Johnson och världsettan Jason Day. Dessutom har man den Masters-vinnaren Sergio Garcia, den hetaste ynglingen Jon Rahm, legenden Tiger Woods och OS-guldvinnaren Justin Rose samt många fler i sitt stall. Ingen vet - men sannolikt blir det "business as usual" till en början. Se upp dock för att det kan bli "slakt" av bolaget (i form av försäljning av patent och annat) när nye ägaren ska försöka tjäna pengar på sin investering.

 

 

Länkar