Flera fairwayklubbor och en hybrid kompletterar årets M5/M6-serie från TaylorMade. För första gången har TaylorMades tekniker nu också lyckats införliva den utmärkta Twist Face-tekniken även i de mindre träffytorna på sina fairwayklubbor och hybrider. Det här gör att spelarna kan få glädjen av rakare slag över hela linjen, samt också att farten och längden maximeras över en större del av träffytan.

M5 Fairway erbjuder som sig bör mycket stora justeringsmöjligheter. Multimaterialkonstruktionen med titan, kolfiber och en skjutbar vikt på hela 65 gram (drygt 30 procent av hela huvudets vikt) har givit en sänkt tyngdpunkt och ökade justeringsmöjligheter. Loftalternativen här är Rocket 3/14° (endast höger), 3/15° och 5/18°. Priset är 4399 kronor och liksom övriga klubbor i serien kan den beställas från 14 januari och kommer till shoparna 15 februari. Standardskaftet är Mitsubishi CK Tensei Orange 75 (X) och 65 (S, R) och flera andra skaft är tillgängliga utan pristillägg.

M6 Fairway har även den försetts med Twist Face för längre och rakare slag. En omdesignad Speed Pocket bidrar till högre bollhastighet och mer längd vid tunna träffar – spåret är fyllt med TPU för att ge en slät undersida med minimalt motstånd. Optimering av tyngdpunkten lågt i det något högre huvudet ger ett mycket förtroendeingivande utseende samt maximal energiöverföring i träffen. Det bidrar också till ett större motstånd mot vridning, vilket i sin tur ger rakare slag.

Även som fairwayklubba finns M6 D-Type, med draw-bias för den som vill minska effekten av en oönskad högerskruv. Liksom i drivermodellen har man här använt sig av både hälviktning och en visuell effekt för att hjälpa spelaren att slå rakare. Upp till 15 yards sägs den här klubban kunna räta ut slagen.

M6 Fairway kostar 2999 kronor och finns som Rocket 3/14°, 3/15°, 5/18°, 7/21° och 9/24°. Standardskaftet är Fujikuras Atmos Orange FW. M6 D-Type finns som 3/16°, 5/19° och 7/22° och har ett Project X EvenFlow Max Carry 50-skaft.

M5 finns bara som driver och fairwayklubba, men M6 Rescue är en riktigt fin hybrid. Dels ser den väldigt bra ut och dels bidrar Twist Face-tekniken till att mina normal lite vingliga slag med såna här klubbor blir riktigt raka och verkligen motiverar att ha en hybrid i bagen i stället för ett långt järn. Vridningen i Twist Face-träffytan är ganska kraftig, men den tvåfärgad toppen lyckas dölja det ganska bra.

Huvudet i stål har en mycket låg tyngdpunkt samt en ny och mer flexibel Speed Pocket med TPU-insert i spåret. Det här ger bra fart över hela träffytan, särskilt de tunnare träffarna och klubban glider enkelt igenom ruffen för den som råkar missa en fairway någon gång då och då.

Du får ge 2499 kronor för en M6 Rescue och kan välja mellan 3/19°, 4/22°, 5/25°, 6/28° och 7/31° samt får det utmärkta Fujikura-skaftet Atmos Orange HY. Damer kan välja på 4/22°, 5/25°, 6/28° och 7/31° (endast höger) och TaylorMades eget Tuned Performance 45-skaft.

Så funkar Twist Face
När den här tekniken kom 2018 fick den stor uppmärksamhet för att spelare nu kunde få rakare slag även vid orena träffar. Den kraftiga tåhooken blev en draw eftersom träffytan högt på tån gjordes mer öppen och fick mer loft medan en elak slice blev en skön klackfade eftersom träffytan här blev mer stängd och fick mindre loft. Smart!

 

Länkar