Ny driver
"Bigger Face and Better Aerodynamics for More Distance". Så presenterar Taylormade den nya drivern Rocketballz Stage 2. Ska man tro på deras egna beräkningar så har de lyckats få upp klubbhastigheten och därmed även längden i slagen jämfört med dagens Rocketballz. Hur mycket säger de dock inget om. Träffytan är nu utökad till hela 4 100 mm².

Självklart går det att justera drivern. Loften justeras i steg om 1,5° och det finns tre olika utgångsloft att välja på. Väljer man att utgå från ett klubbhuvud med 9,5° så kan man alltså justera loftet till 8°, 9,5° eller 11°. I sidled finns det 12 inställningar att välja på och ytterligheterna skiljer så mycekt som 54 meter säger Taylormade, från hög draw till låg fade.

Klubban kommer även i en Tour-modell och en Tour TP-modell samt en speciellt för kvinnor. Som standrad leveras drivern med Fujikura RocketFuel-skaft på 50 gram. För Tour- och TP-modellerna finns även Fujikura RocketFuel 60-gram.  


Fairway-woods
Det var väl egentligen som fariway-woods som RBZ skördade de största framgångarna under 2012. 17 yards extra lovades vi och nu adderar Rocketballz Stage 2 10 till (enligt Taylormade). Dustin, Sergio, Justin och några till tappar så klart hakan när de testar klubban i klippet ovan. "That is to far!". 

Oavsett hur det ligger till med det så är Rocketballz Stage 2 Fairway försedd med en ny speedpocket som ska se till att bollen kommer ut snabbare och högre.

Standardmodellen av Fairway-klubborna leveras med ett 60 grams Matrix RocketFuel-skaft och Tour- och Tour TP-modellen med ett 70-grams.

Avslutningsvis
Både driver och fairway-woods går att förbeställa i USA redan nu. De dyker dock upp i butik först den 1/2, efter den stora golfmässan i Orlando. Grundversionen av drivern kostar 2 999 kronor medan TP-versionen kostar 3 799 kronor. RocketBallz Stage 2 Fairway kostar 2 199 kronor, medan Tour Fairway-varianten går på 2 499 kronor och Tour TP-versionen 2 999 kronor.

Läs även om den nya Taylormade R1-drivern.

Länkar