Som vi tidigare rapporterade har TaylorMade utvecklat en SLDR för de bättre spelarna som föredrar ett lite mindre huvud med en form som är både modern och klassisk. Med SLDR 430 blir det enklare att skruva bollen med kontroll, utan att behöva offra någon längd.

Tyngdpunkten är fortfarande lågt och långt fram, vilket ger heta utgångsförhållanden med lägre spinntal och högre bollhastighet. Även de bättre spelare som väljer SLDR 430 måste dock följa TaylorMades nya mantra, "Loft up", och välja mer loft.

SLDR 430 har liksom sin storebror en innovativ "slider"-mekanism i form av en blå 20-gramsvikt som ger möjlighet att justera inställningarna för draw eller fade i ett intervall på 30 yards från höger till vänster. Ytterligare justeringsmöjligheter ges av Loft-sleeve-tekniken som ger 12 positioner med plus eller minus 1,5 grader loft.

Nya SLDR 430 levereras i tre grundloft, 9,5°, 10,5° och 12°, med Fujikura Speeder 67-skaft. Klubban finns redan tillgänglig och kostar 3 999 kronor. En Tour Preferred-version, SLDR 430 TP, består av samma klubbhuvud, men med ett Fujikura Speeder Tour Spec 7.3-skaft. TP-versionen kostar sannolikt en tusenlapp till.

Länkar