P·790-järnklubborna är en omåttlig succé för TaylorMade och en av de bäst säljande serierna i företagets historia. Därför har man valt att behålla den och förbättra den till en tredje generation i stället för att byta till något nytt.

Som en av pionjärerna i Players Distance-kategorin handlar P·790 om såväl prestanda som känsla och en estetiskt tilltalande form. Den ihåliga konstruktionen med smitt huvud och tungsten-viktning har i den här tredje konstruktionen kompletterats med nya tekniska finesser för ännu bättre prestanda.

Ultralätta SpeedFoam Air i huvudet har 69 procent lägre densitet än i föregående generation och har möjliggjort en omfördelning av massa och sänkt tyngdpunkt för bättre utgångsförhållanden. I kombination med den tunnaste träffytan i P·790s historia har det också gett en så kallad intelligent sweet spot.

Matt Bovee, som är ansvarig för produktutveckling av järnklubbor kommenterade:"SpeedFoam Air is the heartbeat of the new P·790 irons. The development of this lightweight urethane material allowed us to strategically reconstruct the iron head to promote optimal launch conditions and a sweet spot that covers the most common strike points on the face."

Den ihåliga konstruktionen i 8620 kolstål med tunna väggar ger viktbesparingar utöver SpeedFoam Air. Den omarbetade Forged Hollow Body-konstruktionen har försetts med en flexibel, smidd L-Face-träffyta i 4140-stål som ger hög bollhastighet och massor av längd utan att kompromissa med den smidda premium-känslan.

Liksom tidigare är huvudet viktat med tungsten, upp till 31 gram per huvud, vilket placerats strategiskt för att ge stabilitet och förlåtande egenskaper. Den patenterade Thru-Slot Speed Pocket bidrar till högre trampolineffekt och bibehåller bollhastighet och längd vid kontakt lågt på träffytan.

Designen har symmetriska linjer och traditionella former som ger ett utsende i linje med övriga P·700-serien, vilket gör det enkelt att kombinera P·790 med P·770, P·7MC eller till och med P·7MB.    

För den som vill ha en driving iron i samma stil kommer även en ny P·790 UDI med Tour-inspirerad form och beprövade TaylorMade-tekniker, som Thru-Slot Speed Pocket och Forged Hollow Body Construction. Även här finns helt nya SpeedFoam och en höghållfast träffyta smidd i 4140 kolstål med samma “intelligent sweet spot”. Det här är en klubba för spelare som vill ha mindre spinn och penetrerande golfbana för kontroll utan att kompromissa med längden.

Du kan köpa nya P·790 och P·790 UDI från och med 3 september och får då betala 14000 (17000 för grafitskaft). P·790 är tillgängliga från järntre till PW och AW, och finns för både höger- och vänsterspelare. P·790 UDI finns som järntvåa (17°) och kostar 2599 kronor.

Länkar