Milled Grind-wedgarna från TaylorMade var så sköna att de hamnade i min egen bag. Och inget har rubbat dem därifrån på ett bra tag trots att flera wedgar gästspelat där.

När Hi-Toe lanserades kändes det som en gimmick eller iaf något för relativt få spelare. Jag provade en högloftad variant och det var kul leksak på övningsområdet, men jag spelar inte så många såna slag utan förlitar mig isf på att öppna min 56-gradare och lobba upp bollen.

När så TaylorMade berättade att de skulle utöka Hi-Toe-serien med fler alternativ blev jag intresserad och den senaste tiden har jag haft en 52-gradare i bagen. Av någon anledning har jag också använt 52-gradaren riktigt mycket - både fulla slag och rullchippar och 60-70-meterspitchar. Senast idag sänkte jag en chip med den.

För mig är Hi-Toe kanske inget som man måste ha om man redan har wedgar man trivs med. Men ska man byta så är de definitivt värda en titt - om inte annat för den härliga färgen. Balansen, tyngden och känslan får du på köpet.

Specifikationer
Hi-Toe levereras nu med tre sulor - Standard, 4-Way och ATV. Finishen "aged copper" är ursnygg när man får wedgen, men efter hand blir den lite mindre glänsande och fin. 56-64 grader har scoring lines över hela träffytan medan 50, 52 och 54 har ett mer traditionellt utseende.

Standardskaftet är KBS Hi-REV 2.0 115 gram (58-60-64 grader) eller 120 gram (50-52-54-56 grader). Standardgreppet är ett skönt rött Golf Pride Tour Velvet 360.

Läs mer om Hi-Toe på TaylorMades hemsida.

 

Länkar