TaylorMade har länge skrutit mycket om hur man varit nummer ett på drivers, och det har varit många TaylorMade-drivers i bagarna hos några av världens bästa spelare. Världsettan Jason Day. Världstrean Dustin Johnson, US Open-vinnare och PGA-tourens Player of the Year. OS-guldvinnaren Justin Rose.

Att kontrakterade spelare har TaylorMade-klubbor i bagen är ju inte mycket att orda om egentligen. Mer intressant är att även spelare som Rory McIlroy och Tiger Woods och många andra Nike-spelare valde TaylorMade när Nike lade ned sin utrustningstillverkning.

När det gäller M2 så var det inte bara toppspelarna som valde den för att den levererade. Även massor av amatörer föll pladask för den och den lär ha inbringat många sköna pengar som sannolikt varit till stor nytta inför Adidas försäljning av TaylorMade. Inför 2017 kommer en komplett M2-familj med nya gejer som troligen lär spä på den effekten.

M2 Driver
Nya M2 har en ny Geocoustic-teknik med geometri som, tillsammans med kolfiberkompositen och ultralätt, tunt och höghållfast 9-1-1-titan, sänkt tyngpunkten och flyttat den ännu längre bak för ännu mer förlåtande egenskaper. Stelare sula och ljudribbor på utsidan ger också bra ljud medan den större formen och en sju procent större träffyta gör att drivern också ser förlåtande ut.

En Speed Pocket som är tre gånger mer aktiv dödar spinn genom att hålla kvar bollen på träffytan längre för att ge en hög utgångsvinkel med lågt spinntal vilket kommer att ge spelare massor av längd över en stor del av träffytan.

För att ytterligare hjälpa spelare som har problem med slice - väldigt många spelare och en marknad som TaylorMade inte haft så mycket att erbjuda tidigare - kommer nu också en M2 D-Type. Den har högre utgångsvinkel och hälviktning som ger den uppåt 20 meter mer draw-bias. Den har också lite offset och är lite stängd, men med hjälp av ett visuellt trick med den svartvita toppen ser den ändå ut att sitta square vid bollen.

Båda M2-drivarna finns i 9,5°, 10,5° och 12° (ej för vänsterspelare) och har den nya, lätta loftsleeven med fyra graders justeringsmöjligheter i 12 positioner. När den kommer till shopen 27 januari 2017 får du hosta upp 3999 kronor. Standardskaftet är Fujikura Pro XLR8 56 (M2 D-Type har Matrix-skaftet OZIK MFS X5).

M2 Fairway och hybrid
M2-fairwayklubban kan ha varit en ännu större succé än drivern och när nya M2 2017 kommer så är den ännu mer förlåtande via en nedsänkt topp i kolfiberkomposit, inverted cone-teknik (för första gången i en fairway-klubba från TaylorMade) samt samma Geocoustic-teknik på sulan som storebror har.

En längre och mer flexibel Speed Pocket samt en lättare hosel med utfräst material sänker tyngdpunkten för hög utgångsvinkel med hög bollhastighet och mycket lite spinn.

För att locka spelare som vill ha en mindre profil finns även en M2 Tour (begränsat antal och endast på custom) som är 20 cc mindre och verkligen är tilltalande för ögat. Den har dock - av förståeliga skäl - inte samma förlåtande egenskaper.

Hybriden i M2-familjen har samma svart-vita design som de andra woodsen, förvisso utan kolfiberkomposit, men den ser verkligen bra ut. Nästan som en liten fairwayklubba till formen. Lågprofildesign och en längre och mer flexibel Speed Pocket ger fart och förlåtande egenskaper medan den nya Geocoustic-sulan ger bra ljud och känsla.

M2 Fairway kostar 2599 kronor och erbjuds i 15° (3), 16,5° (3HL), 18° (5), 21° (5HL) och 24° (7HL). Hybriden, eller Rescue som TaylorMade kallar den, kostar 2199 och erbjuds i 19° (3), 22° (4), 25° (5) och 28° (6). Båda har ett M2 REAX-skaft som standard.

Nya M2-järnklubbor 2017
De glänsande ersättarna till järnklubborna i M2-serien har nu försetts med mer än bara massor av höjd och längd. De är nu mer förlåtande via en tillägg av Face Slots - som förbättrar resultaten mycket långt ut och lång ned på träffytan, vilket ger betydligt mindre spridning. En 33 procent tunnare topplinje och sju procent lägre bladhöjd samt 20 procent djupare Speed Pocket med 33 procent tunnare träffyta ger en klubba som både ser bra ut och presterar.

Och som den presterar. Jag ser inte mig själv som en M2-spelare, men kanske måste jag omvärdera det. Slog en hel del slag med nya M2 i West Palm Beach nu på TaylorMades lansering och siffrorna är helt galna. Bollen flyger hur långt som helst och är nästan två klubbor längre än mina iBlade som jag har tyckt presterat bra.

Hela huvudet är nästan som en liten driver och jag lyckades faktiskt få en smash factor på 1,469 och carra bollen 210 yards. Med en järnfemma! Och då hade jag precis ojat mig över att M2 inte finns som järntrea för den som vill ha en grymt bra driving iron.

M2 2017 erbjuds från järnfyra till lobbwedge och du får betala 7999 kronor för sju klubbor med REAX HL 88 by FST-stålskaft (du kan också få M2 REAX-grafitskaft om du lägger till 2200 kronor).

Vill du hellre titta på M1-familjen - även den komplett - finns all info här.

Länkar