När jag själv först provade Spider Tour fattade jag varför Jason Day lade den i bagen 2016 och puttade som förtrollad – och sedan följdes av massor av spelare på touren, både med och utan kontrakt med TaylorMade, samt varför andra puttertillverkare började göra så kallade ”mallets med tåhäng”.

Den röda färgen som den första Spider Tour hade var kanon och jag saknade inte siktlinjen alls. Men Dustin Johnson tyckte inte likadant och TaylorMade fixade därför en svart variant till honom. Sen har det där utvecklats stegvis fram till det som nu är ett komplett custom-program: MySpider.

Med MySpider-programmet, som du kan se mer av på TaylorMadeGolf.com, kan spelarna nu anpassa sin Spider Tour i tusentals olika kombinationer med tre olika hosel-alternativ, fyra olika alternativ för siktlinjen samt färgen på huvudet, vingarna, inserten, skaftet och greppet samt skaftlängden.

I övrigt är MySpider-putters som alla andra SpiderTour. De har TaylorMades patenterade och sköna Pure Roll-insert med vinklade grooves som gör att bollen börjar rulla tidigare, vilket i sin tur betyder att den startar rakare och håller linjen bättre.

Så vad är då haken, undrar kanske den uppmärksamme som hängt med från början? Ja, det är tyvärr en ganska stor sådan. För oss här i Sverige. MySpider är nämligen endast tillgängligt i USA (än så länge). De levererar inte till adresser utanför USA

Om du har nån i USA som kan beställa åt dig tar det cirka tre veckor att få din sannolikt helt unika Spider Tour och priset är 360 dollar. Det går inte att avbeställa, ändra i beställningen eller skicka tillbaka en anpassad Spider Tour.

Länkar