Man ser ofta folk som tittar på linjen bakom hålet, håller puttern med en hand och sedan kliver in i stansen och vrider puttern rätt(?) innan de slår iväg bollen.

Det här är inte så tokigt, för man ser linjen bättre om man tittar rakt mot hålet och därför har tillverkarna av Bat Stand Putter sett till att du verkligen ska kunna ställa in puttern rätt.

För att du inte ska ”tappa” linjen när du ställer upp dig är puttern balanserad så att den kan stå själv. När du siktat in dig tar du greppet och kan lugnt rulla iväg bollen i trygg förvissning om att du har rätt linje.

Jag har testat puttern under några rundor och det känns som en gimmick i början, men det är faktiskt inte alls dumt. Huvudet är också rejält viktat vilket gör det enkelt att få en jämn puttrörelse.

Formen på huvudet har lite ”Batman”-känsla, men är även det genomtänkt och de två nivåerna med siktlinjer bidrar även till att man ska ha ögonen rätt över bollen och kunna röra huvudet rakt bak och rakt igenom.

En insert i träffytan ger skön känsla och ett trevligt ljud. För min del skulle jag kanske ändå vilja ha lite mer ”liv” i träffytan, men det där är en vanesak och med huvudets tyngd är det inga problem att få fart på bollen.

Om du också vill ha en Bat Stand Putter kan du köpa den för 2300 kronor på www.golflog.nu

Länkar