Inte många använder längre ögonmått för att uppskatta avståndet till flaggan och välja klubba. Å andra sidan är det många som sneglar lite på 150-pinnar eller lock med avstånd och sedan höftar. Sluta med det och skaffa en smidig liten GPS-puck som direkt visar mått till greenen så att du kan rycka upp en klubba och slå.

Vilken enhet du ska välja är en annan fråga. Marknaden är full av GPS-enheter från mycket enkla varianter till smartphone-liknande enheter med alldeles för mycket information för de flesta. Bushnells Phantom är en mycket prisvärd liten puck som gör sitt jobb – och gör det bra!

Bite – kraftig magnet
Den lilla kvadratiska enheten har ett magnetfäste på baksidan – Bite, som Bushnell kallar det. Och åker du golfbil sitter den smidigt på fönsterramen. Kör du golfvagn sitter den smidigt på ramen där. Vill du ha den i bältet kan du sätta den på ett medföljande bältesclips och sedan ta loss och sätta dit den snabbt och enkelt med magneten.

Själva GPS-funktionen är den traditionella. 36000 förinstallerade banor ligger klara och Phantom hittar själv rätt bana och hål. Stora och tydliga siffror visar hela tiden greenmåtten (framkant, bakkant och centrum) medan upp till fyra hinder- och layup-mått kan visas med en snabb knapptryckning.

App på köpet
Bushnell är också generösa och ger alla som köper en enhet tillgång till deras GPS-app. Det här är en mycket kompetent golf-GPS och den har utöver 3D flyovers även hålbilder med alla avstånd och trådlös banuppdatering via appen.

Bushnells Phantom finns i fyra olika färger och kostar bara 1299 kronor, vilket får sägas vara riktigt prisvärt med tanke på dess funktioner och den medföljande appen.

Länkar