Jag har haft förmånen att testa Ecco Biom Cool Pro i två omgångar. Den första omgången var inte riktigt lika behaglig eftersom jag råkade välja fel storlek och fick lite ont om plats för tårna, men när jag bytt upp mig till rätt storlek hade jag inget att klaga på – tvärtom, det är en makalös golfsko!

När jag testade den förra versionen av Eccos golfsko med 360 grader ventilering – det vill säga med luftkanaler i sulan – kändes det som att den var lite hög och jag var inte så imponerad av designen. Nya Biom Cool Pro känns hur bra som helst att gå i och de har dessutom en design som passar mitt öga – de ser riktigt snabba ut!

De finns i tre färger och jag har den som är grå med blå detaljer – vilket lär passa mig som spelar mycket golf och behöver en sko som ser fräsch ut länge även om jag slarvar med rengöringen. Det är vanliga skosnören och trots att jag är Boa-kille så fungerar det här bra och bara någon enstaka gång har jag behövt knyta om dem på banan.

Eftersom jag haft ett tag på mig har jag hunnit prova hybridgolfskon Biom Cool Pro i alla väder – från sol och värme på torra och hårda fairways till pissregn och banor som är kladdigare än man egentligen vill beträda över huvud taget. Den vattentäta Gore-Tex-tekniken med 360 grader ventilering och en så kallad TPU Exhaust Grid har fungerat som utlovat och den enda fukt jag haft i skorna efter rundan är den som rinner in uppifrån. Inte mycket att göra åt den tyvärr.

Eccos Biom Technology gör också att foten kan röra sig naturligt när jag går och jag har gått 36 hål med de här skorna utan att ens ta av dem mellan varven – utan att få ens tillstymmelse till obehag. Och skoskav är ett okänt fenomen när det gäller Ecco – tvärtom känns skon mer som en raggsocka än gamla tiders stela och obekväma golfskor.

Den mjuka ovandelen i jakskinn är perforerad i ett diamantmönster, vilket tillsammans med 360°-ventileringen gör det här till den mest väl ventilerade golfskon på marknaden enligt Ecco.

Liksom de Ecco Biom Hybrid 3-skor jag annars spelar i finns här den utmärkta Tri-Fi-Grip-sulan som fungerat utan anmärkning. Inte någon gång har jag halkat till i svingen på vettigt underlag och bara någon enstaka gång har jag glidit lite nedför en sluttning när det varit blött och lerigt. Inget som sulan kan lastas för således.

När jag så tog mig i kragen och gjorde rent dem ordentligt med lite skinn- och lädertvål såg de ut som nya igen. Bara att traska ut i höstmörkret och smutsa ned dem igen. Game on!

Läs mer om Ecco Biom Cool Pro här.

Länkar