Det första som slår mig när jag packar upp den lilla kartongen med nya Garmin Approach S60 är hur snygg klockan är. Den här skulle jag kunna ha på mig jämt, på golfbanan, på stan och på fin middag. Kanske lite stor urtavla för min smala handled, men det är ju inte klockans fel. Klockan har 10 dagars batteritid i klockläge så det är också meningen. För golf håller den laddningen i 10 timmar, d.v.s lätt två varv på en dag.

Imponerande färgdisplay
Som golfklocka är Approach S60 inte särskilt anmärkningsvärd i det att den liksom de flesta andra har drygt 40 000 förinstallerade banor med avstånd till greenens framkant, centrum och bakkant samt olika hinder. Det som gör den lite speciell är den stora färgdisplayen som fungerar som pekskärm och har kartvisning av hålet samt en särskild greenvy där man själv kan ange flaggplaceringen för mer exakt mått.

En annan intressant funktion är "Plays Like", där du kan trycka på ett avstånd och få information om hur det egentligen spelas, baserat på höjdskillnaden. En pil uppåt visar att det spelas längre och en pil nedåt visar att det spelas kortare. Genialiskt i all sin enkelhet, men jag är osäker på om detta egentligen är tillåtet för den som spelar tävling med Approach S60 på armen.

Statistik och app
För mig som också gillar siffror är det trevligt att Garmin försett nya Approach S60 med sin Autoshot Game Tracking Technology, där klockan automatiskt håller reda på mina slag – dock inte chippar och puttar – och ger data för statistisk analys (och coola siffror på hur långa drivar man slår).

Garmin har tagit fram en golf-app och nya Approach S60 är såklart kompatibel med denna, och kopplas upp via Bluetooth. Appen har en del sociala funktioner, live scoring och realtidsuppdateringar så om ni är några stycken med Garmins GPS-klockor kan det vara en bra idé att ladda ned appen och ta en titt på den.

Inte bara på golfbanan
Approach S60 är en utmärkt golf-GPS-klocka, men det slutar inte där. Den visar notiser för SMS, samtal, e-post och andra viktiga saker (som Wordfeud). Med anslutning till Garmin Connect-appen kan du också använda den som aktivitetsklocka och mäta allt från hur många steg du går, hur du sover och hur många kalorier du förbränner. Den fungerar också utmärkt som allmän sportklocka för dig som cyklar, simmar och springer.

Du som fokuserar på att träna golf och skippar fysträningen kan koppla ihop din Approach S60 med Garmins TruSwing, som vi tidigare skrivit om här på Kittad för Golf, och därmed träna upp ett bättre svingtempo. Och som vi alla vet så är ett bra tempo nyckeln till en bra sving.

Du får massor av data här och kan se förhållandet mellan baksving och nedsving, svingspåret, svinghastighet och annat. Via Garmin Connect kan du se svingen i en tredimensionell animering. Det här är faktiskt ett riktigt bra träningshjälpmedel i all sin enkelhet.

Vattentät och snygg - men dyr!
Garmin har gjort Approach S60 vattentät med en rating på 50 meter (eller fem atmosfärer). För dig som, liksom jag, helst inte spelar i regn är det också bra att klockan även har en inbyggd funktion som leverera en väderprognos. Smart!

Den svarta Approach S60 jag provade föll mig verkligen på läppen estetiskt, och den finns även i en vit version. Enligt Garmin kan armbandet också bytas, men då börjar vi komma in på ett väl fåfängt område där jag inte rör mig. Däremot skulle jag kanske kunna överväga att personalisera klockan med widgets och annat via Garmin Connect.

Enda nackdelen med den här GPS-klockan som jag har upptäckt är priset. Den kostar 4799 kronor och det är lite i överkant för mig. Jag packar ned mitt testexemplar och skickar tillbaka det, men det var inte långt ifrån att jag bestämde mig för att slanta upp och behålla den.

Länkar