Jag provade tidigare Garmins Approach S20, en GPS-klocka som jag faktiskt var sugen på att langa upp lite kulor och köpa, trots att jag inte saknar grejer här hemma. Den var så snygg, lätt och smidig att jag gärna haft den som vardagsklocka med golfen som bonus.

Nya Approach X40 lockar dock inte mig med sitt utseende, men det är ett smalt GPS-band med fler finesser och funktioner än vad man först kan tro när man drar på sig det väl konstruerade armbandet. Displayen är relativt enkel, men tydlig och lättläst i alla ljusförhållanden.

Golfmässigt finns några saker som är väl värda att nämna. Utöver en bra och stabil GPS-funktion med avstånd till framkant, bakkant och centrum samt layups och doglegs finns här också Garmins utmärkta AutoShot-funktion som känner av att du svingar och hjälper dig att hålla koll på hur du spelar.

Om du köper till Garmins TruSwing-analysator kan du tillsammans med X40 göra egna analyser av din sving och därmed träna bättre när du står på rangen. Med appen Garmin Connect kan du få ut massor av statistik och till och med se översiktsbilder på hur du spelat (ungefär som Game Golf, CaddieOn m.fl). Liksom Approach S20 kan du via Bluetooth-koppling till mobilen få notiser direkt på displayen.

Det som X40 har som S20 saknade är dock en fitness-del som är lite imponerande. Via tre gröna lysdioder på baksidan fungerar den som en pulsmätare och här finns en hel del funktioner som gör den än mer köpvärd. Batteritiden sägs vara två veckor i klockläge, fem dagar vid fitness tracking och 10 timmar i GPS-läge. Efter min första golfrunda kollade jag batteriladdningen och hade då nästan 80 procent laddning kvar. Bra!

Du kan köpa din X40 online eller i din shop och den kostar enligt uppgift 2699. Den finns i fyra olika färger, svart, vit, lime och isblå.

Länkar