If you can't swing, buy Ping. Ja, det låter ju inte så charmigt, men det här uttrycket som "coola" använder för att såga Ping har ändå en grund i något positivt. Det är riktigt bra klubbor som ger dig bra längd och konsekventa resultat även när svingen är lite vinglig.

Mer av samma utmärkta teknik
Nya G400 är en serie där Ping fortsätter bygga på sin framgångsrika teknik och här finns bland annat COR Eye-tekniken i en träffyta som är 40% tunnare. Detta har möjliggjorts via det man kallar Hyper 17-4 rostfritt stål och ett utskuret hålrum som ger bättre trampolineffekt. 18% bättre flex betyder både mer längd och mer förlåtande egenskaper.

I det stora hålrummet finns en dekal som inte bara är för syns skull utan också dämpar vibrationer för bättre ljud och känsla. Här finns också Pings nu så välkända CTP (Custom Tuning Port) som man använder för att justera svingvikten och placera tyngdpunkten rätt.

Ser inte så tokiga ut
Utseendemässigt är G400 inte så långt från den föregående modellen. När jag provade G så reflekterade jag just över att klubban såg helt OK ut med tanke på sin kategori, och G400 är mer av samma sak. Den breda sulan är lagom dold uppifrån och gör det väldigt lätt att träffa bollen i alla lägen.

Som alla Ping-järnklubbor nuförtiden har G400 en så kallad Hydropearl Chrome Finish, som med sin borstade silverkänsla både ser bra ut och sägs minska friktionen mot underlaget samt vara vattenavstötande för bättre bollträff när det är fuktigt och bollen ligger i ruffen.

Långt och rakt. Om och om igen.
Spelmässigt är Ping G400 ger något lägre spinn och lite högre utgångsvinkel. Dessutom är bollhastigheten riktigt bra, vilket betyder bra längd. Mest anmärkningsvärt är dock att spridningen både i sidled och längsled är väldigt liten mellan olika slag. Grupperingen med wedgen är liten, som sig bör med en wedge, men även järnfyran går i princip lika långt (och väldigt rakt) hela tiden.

Enligt Ping ska nya G400 gå både längre och högre. Utöver rakare då. Jag kan väl inte säga att siffrorna visade någon makalös skillnad mot G, men då var ju även G en riktigt bra klubba och de små skillnader som ändå utkristalliserade sig visade på att man håller vad man lovar.

Skratta hela vägen till banken
Både ljudet och känslan i träffen är bra, även om det finns en lite ihålig ton i mellanjärn och långa järn. Men det får man ta när klubborna är så här snälla. Om du är hyfsad på golf tycker du kanske att det här inte är något för dig. Eller också oroar du dig för vad kompisarna ska säga om du kommer till klubben med G400-järn i bagen. Men bry dig inte om gliringarna – nöj dig med ett litet leende när du samlar in pengarna när ni gör upp efter rundan.

Läs allt om G400 på Pings hemsida här.
 

Länkar