GolfBuddy är inte så värst känt som varumärke i Sverige och det är lite synd. De gör bra grejer som dessutom är väldigt prisvärda. Av en händelse råkade jag få tillfälle att testa nya AIM W10 på en resa till Spanien och den var riktigt trevlig.

När jag packade upp GolfBuddys AIM W10 (AIM står för Accurate, Innovative, Measurable) så imponerades jag av den lite iPhone-aktiga förpackningen och att man får två olika armband att välja på.

Efter en laddning drog jag på mig klockan och åkte till golfbanan. Med runt 40000 förinstallerade banor var det inga problem att hitta banan när jag stod på första tee och sen var det bara att köra.

Den här GPS-klockan har en färgpekskärm på 1,3 tum som utöver vanliga GPS-mått också visar lutningar på green och slope-justerade mått (i de fall dessa data är tillgängliga). Det går också utmärkt att zooma kring greenerna för att få en bättre titt på hur det ser ut – och det var mycket bra på en bana man inte spelat tidigare.

Här finns så klart också avstånd till hinder och en smidig "bågform" visar hur långt det är till/över grejer. Överlag är det väldigt tydlig information, även i starkt solljus, och som GPS-klocka är den bland det bästa jag provat. Batteritiden sägs vara 11 timmar i golfläge och det vet jag inte hur det stämmer, men den fixade utan vidare 36 hål första dagen.

Golfbuddys AIM W10 är vattenskyddad (IP67), men du ska nog inte bada med den. Den klarade dock utan vidare ett stöttest när den föll från golfbilen ned på en golfbilväg när min spelkamrat drog iväg i full fart medan jag försöket fippla med att byta armband. Om du är ute efter en bra GPS-klocka ska du kolla på Golfbuddys AIM W10.

Efter rundan fick den sitta kvar på armen och fungera som vanlig klocka. Riktigt trevlig även som vanlig klocka, ännu mer när jag hittade lite andra roliga urtavlor att byta till (åtta stycken). Ska man anmärka på något så är det att jag inte hittade något sätt att få notiser från mobilen i klockan.

Golfbuddy AIM W10 säljs i Sverige av Easygreen och kostar mycket rimliga 2995 kronor för en så kompetent GPS-klocka.

Länkar