Mizuno är mest kända i Sverige för sina underbara smidda blad. Mindre känt är att det är ett enormt företag i Japan med massor av produkter i olika kategorier –även golfskor. Det är dock först nu som vi i Europa for en chans att se vad de går för.

Löparskor från Mizuno har länge legat i den teknologiska framkanten och den framgångsrika plattformen Wave ligger till grund för Nexlite Boa-skorna.

Det som först slår mig när jag packar upp skorna är hur snygga de är. Jag gillar Boa-snörning och ratten sitter här på sidan i stället för på plösen eller hälen som på andra skor.

Den största wow-grejen är dock när jag lyfter upp skorna och känner hur lätta de är. Med bara 275 gram är Nexlite på den lägre änden av skalan för golfskor. Och det är viktigt efter femton-tjugotusen steg på banan. När jag drar på mig skorna känns det att Nexlite har sitt ursprung i en löparsko, och det är skönt.

Efter några rundor kan jag också bekräfta att den utlovade stabiliteten och komforten levererar samt att den luftiga och behagliga känslan passar bra i såväl varmt som kallt väder. Ovandelen känns mjuk som premiumskinn, men är ett syntetmaterial, vilket bidrar till den låga vikten och dessutom gör skon vattentät.

Det enda jag har att anmärka på är att Impact Grip-sulan förvisso är bra på rangen och på solstekta fairways, men för morgonrundor på fuktiga banor känns det som att jag skulle vilja ha ett mer aggressivt mönster. Det är dock en liten detalj på en i övrigt riktigt trevlig golfsko.

Min åsikt är att Nexlite Boa är en väldigt bra sko. Argumenten är bland andra två års garanti på att skon är vattentät, hög komfort, bra stabilitet och snyggt utseende. Och så Boa-snörningen så man slipper trassla med snören. Utöver den snygga vita/röda jag provade finns Nexlite Boa även i vitt/svart och som helsvarta.

Tyvärr är Mizuno dåliga på att få ut sina produkter i svenska shoppar, men det finns gott om dem online. Ett prisvärt alternativ är engelska Golf Support, där du kan köpa Nexlite Boa för i skrivande stund strax över en tusenlapp. Dessutom får Kittads läsare en specialrabatt med koden sweden2.

Länkar