Solglasögon är ett kraftigt underskattat tillbehör för din golf. Det blir många timmar ute i solen och rynkorna du får av att kisa är bara ett mycket litet problem jämfört med effekten av solens skadliga strålar på dina ögon.

Det finns gott om solglasögon på marknaden och ett märke som i alla fall jag själv inte tidigare uppmärksammat är Maui Jim, grundat på Maui, en av Hawaiis öar. Den vackra miljön dränks av solsken under stora delar av året och behovet av solglasögon är knappast svårt att se.

Jag fick prova ett par Maui Jim-solglasögon under en resa till Spanien nyligen och det första som slog mig var hur lätta och sköna de var. Där en del solgasögon efter en stund klämmer åt över näsryggen och skaver lite på öronen satt de här som gjutna och efter en stund glömde jag helt av att jag hade dem på mig. De här hette Blue Hawaii Kumu Black Gloss, men Maui Jim har flera bra bågar så att alla ska hitta nåt som passar.

De polariserade linserna med den patenterade PolarizedPlus2-tekniken gjorde att jag inte bara fick solskydd utan också kände att jag såg konturerna bättre. Jag tog inte ens av dem när jag skulle putta, vilket jag annars ofta gör med vanliga solglasögon för att se linjerna bättre.

Det är oklart var man kan handla Maui Jim, men den som är sugen kan kolla på deras webbsida där bland andra de solglasögon jag provade kan köpas för 2990 kronor. Det är en del, men ändå en liten investering för att skydda ögonen..

Länkar