För alla som liksom jag själv har svårt att få en handske i rätt storlek – Small är för liten, Medium för stor – är det inte så dumt med en one size-handske med stretch. Bäst är det så klart för shopen som kan köpa in ett gäng och inte oroa sig för vilka storlekar som går mest.

Tekniskt är det en syntethandske med ett silikontryck i handflatan och fingrarna. Det är förvisso inte samma känsla som en handske i tunt cabrettaskinn, men för dig som (även här som jag själv) sliter handskar hårt är det inte så dumt med en handske som dels håller bättre och dels kostar mindre (179 kronor ska Mizuno ha för sin Stretch Glove).

Mizunos påstående att det är "high comfort och "second skin fit" är kanske en sanning med modifikation, det är en helt okej känsla, men det man kan ge dem är att det de kallar "near zero movement against the hand" är mitt i prick.

Efter att ha spelat en del med den här handsken kan jag rapportera att mina sämre svingar känns tydligt i handflatans "kudde", vilket betyder att klubban förvisso rör sig lite i handen, men inte i förhållande till handskens silikonmaterial. Även när det var lite flygregn i luften och fuktigt så kände jag hur bra jag höll i klubban utan att behöva klämma åt den.

Enda problemet med den här handsken kan vara att få tag på den. Det är oklart om någon shop i Sverige hunnit ta in den än eftersom det är en nyhet, men annars lär den gå utmärkt att köpa online.

Länkar